Tragický vikend na bratislavských cestách: O život prišli dvaja chodci

28.2.2022
0

Zdroj: FB Políca SR- Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Počas uplynulého víkendu zaznamenali bratislavskí dopravní policajti dve zrážky vozidiel s chodcami, ktoré skončili tragicky. Obaja chodci nemali na sebe žiadne reflexné prvky.

K prvému prípadu došlo v piatok (25.02.2022) krátko po 21.00 h v Devínskej Novej Vsi. "Počas prechádzania vozidla Toyota Aygo po ulici Cesta pri železničnej trati v smere od ulice J. Jonáša spozoroval vodič v krátkej vzdialenosti pred vozidlom chodca, ktorý prechádzal stredom vozovky, pri stredovej čiare. Vodič v dôsledku krátkej vzdialenosti nedokázal zrážke s chodcom zabrániť. Pri nej utrpel chodec neznámej totožnosti vo veku 50 – 60 rokov zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vykonanou dychovou skúškou nebola prítomnosť alkoholu v dychu vodiča preukázaná, " informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. 

K druhej tragickej nehode došlo v sobotu (26.02.2022) o 00.55 h na diaľnici D2 v úseku 54 km (kataster obce Záhorská Bystrica)," Vodič nákladného motorového vozidla zn. DAF MPZ počas vedenia vozidla po diaľnici, spozoroval v krátkej vzdialenosti chodca. Čelnej zrážke s ním už zabrániť nedokázal. 41-ročný muž z okresu Komárno na mieste zraneniam podľahol. K zraneniu iných osôb nedošlo, prítomnosť alkoholu nebola u vodiča nákladného motorového vozidla dychovou skúškou zistená. Na nevyhnutne potrebný čas bola premávka z dôvodu dokumentovania okolností tejto nehody obmedzená a usmerňovaná dopravnými policajtmi a dopravným značením," priblížil Szeiff.

FOTOGALÉRIA:

V oboch prípadoch bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia, vyšetrovaním presných príčin nehôd sa policajti zaoberajú.
(ms) 

Páčil sa vám článok?