V kameňolome v Devíne našli mŕtveho bývalého šéfa Vojenskej spravodajskej služby Bučku

26.1.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V kameňolome Slovenského vodohospodárskeho podniku v bratislavskom Devíne našli včera popoludní mŕtveho bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby generámajora Peter Bučku.

Podľa informácií TV JOJ Peter Bučka visel na strome a našiel ho náhodný okoloidúci neďaleko vody. Polícia však prípad vyšetruje ako podozrenie na úkladnú vraždu. Peter Bučka mal totiž zviazané ruky. Na miesto prišli vyšetrovatelia NAKA, osobne aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ale aj hasiči. 

"Predmetnú trestnú vec vyšetruje vyšetrovateľ NAKA ako podozrenie z úkladnej vraždy. Vo veci bola nariadená pitva. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania nie je možné zatiaľ poskytnúť bližšie informácie," povedala Andrea Dobiášová z policajného prezídia.

Obhliadajúci lekár sa na mieste činu zdržal podľa TV JOJ viac ako šesť hodín a polícia dokonca do skorého rána. 

FOTOGALÉRIA (kameňolom v Devíne):

Odstavené policajné vozidlá sme videli kúsok od kameňolomu včera už okolo 15:00. 

Bučka bol vo funkcii riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby v 90. rokoch (1998 – 1999).

"S príchodom Mikuláša Dzurindu a nového vetra zahraničnej a bezpečnostnej politiky SR ukončil pán Bučka svoje pôsobenie vo vojenskom spravodajstve. Od tohto momentu neparticipoval na činnosti vojenského spravodajstva vôbec, ale evidovali sme z rôznych informácií, že sa pohybuje v blízkosti skupiny okolo pána Jahnátka a pána Bödöra," povedal o Bučkovi minister obrany Jaroslav Naď.

(ms) 

Páčil sa vám článok?