Bez zábran: Vandali vyčíňali na škole v Ružinove, prerezali káble a tým ju odstavili aj od energií

21.1.2022
0

Zdroj: zsmedzilaba.eu

Páčil sa vám článok?

Nepríjemné prekvapenie čakalo dnes ráno na personál základnej školy na Medzilaboreckej v Ružinove. Počas noci školu navštívili vandali a to nie je všetko. Odstavili ju aj od elektriny.

"Porozbíjali okná na prízemí a preťali elektrické káble. Na mieste už boli aj kriminalisti so psami, škola má k dispozícii aj kamerové záznamy, takže prebieha vyšetrovanie," priblížila nám situáciu hovorkyňa Ružinova Tatiana Tóthová.

Pre odstavenú  elektrinu vypadlo okrem svietenia aj kúrenie, ale už dnes poobede by malo byť všetko opravené a v pondelok by sa deti mohli vrátiť do školy.

O prípade, v ktorom už policajti vedú trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci, nám neskôr viac prezradil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. "Došlo k poškodeniu vstupných dverí, k poškodeniu vnútorných dverí rozbitím sklenenej výplne a poškodeniu elektrickej rozvodnej skrine. Poškodenie samotných elektrických káblov zistené nebolo. Nakoľko aj naďalej prebieha vyšetrovanie, bližšie informácie poskytovať k prípadu nebudeme," priblížil.

(ms)

Páčil sa vám článok?