Bratislavskí policajti počas silvestrovskej noci pokutovali aj porušenie zákazu vychádzania

1.1.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Počas silvestrovskej noci boli hliadky polície v Bratislave vyslané celkovo 88-krát, keď preverovali oznámenia zo strany občanov na linke 158. Najčastejšie sa oznámenia týkali prípadov rušenia nočného kľudu, ďalej používania pyrotechniky, občianskeho spolunažívania a pod. Zadržali celkovo päť osôb.

"V súvislosti s porušením zákazu vychádzania uložili policajti v blokovom konaní celkovo 13 pokút v celkovej výške 370 eur," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Počas Silvestra boli policajné hliadky vyslané celkovo trikrát na základe oznámení k prevereniu prevádzok podnikov, ktoré mali byť otvorené a mali sa v nich nachádzať zákazníci. Po príchode na miesto sa to však ani v jednom prípade nepotvrdilo.

Policajtov vyslali v nočných hodinách aj k prevereniu požiaru karavanu, ku ktorému došlo na Ulici svornosti. "Okolnosti tohto požiaru, ako aj to, či k nemu došlo v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky, policajti v súčasnosti vyšetrujú. Zo strany príslušného útvaru Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bolo v tejto súvislosti začaté aj trestné stíhanie," priblížil Szeiff.

Na základe telefonátu boli policajti krátko pred 23.30 h vyslaní na Pieskovcovú ulicu v Devínskej Novej Vsi, kde mala skupina ľudí poškodzovať zaparkované autá. "Po príchode na mieste policajti spozorovali osobu v tmavom oblečení, ktorá sa dala na útek. Hliadka PZ túto osobu obmedzila na osobnej slobode, pričom následným preverovaním bolo zistené že ide  o 16-ročného chlapca. Ten pri kontrole hliadke dobrovoľne vydal sáčok so sušenou zelenou rastlinou, o ktorej sa vyjadril, že ide o marihuanu. Policajti ho eskortovali na policajné oddelenie k vykonaniu ďalších úkonov," dodal Szeiff.

Krátko po polnoci išli policajti na ulicu Pri starej prachárni (Nové Mesto), odkiaľ  na policajné oddelenie predviedli 23-ročného muža. Ten mal fyzicky napadnúť jedného z obyvateľov obytného domu po tom, ako ho upozornil na zákaz používania zábavnej pyrotechniky. Na mieste policajti zároveň uložili aj blokové pokuty  celkovo siedmim osobám.

Počas doby trvania zvýšeného výkonu služby sme v uliciach Bratislavy nezaznamenali prípady vážneho narušenia verejného poriadku alebo mimoriadnych udalostí.

(ms)

Páčil sa vám článok?