Netradičná krádež: Zlodeji ukradli veterána, no dostali ich policajti

30.12.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti objasnili krádež veteránu, ku ktorej došlo v priebehu júna tohto roku na Kazanskej ulici (Podunajské Biskupice, Vrakuňa).

Ukradnutý bol historický Mercedes – veterán s americkými EČV, ktorého rok výroby je 1987.

"Obvineniu z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva čelí 32-ročný Dominik H. z Bratislavy a 50-ročný Juraj P. občan Českej republiky. Tí mali v zmysle doterajších informácií začiatkom júna tohto roku z priestorov podzemnej garáže na Kazanskej ulici odcudziť vozidlo Mercedes Benz 560SL s americkými EČV, rok výroby 1987. Toto vozidlo bolo naložené na druhé vozidlo – vozidlo odťahovej služby a následne z miesta odvezené. Týmto konaním bola spôsobená škoda v celkovej výške 15.000 eur, " informovali policajti na sociálnej sieti. 

Aj toto je obraz dnešnej doby: Okoloidúci si fotili horiacu chatu, ale hasičov nikto nezavolal!

Nie je nič neobvyklé, že keď vidíme niekde na cestách dopravnú nehodu, tak auto pribrzdíme, v horšom prípade si to odfotíme či nahráme ako video do mobilu a požiar sa tiež snažíme obrazovo zdokumentovať namiesto toho, aby sme telefón využili na to, aby sme privolali na miesto nešťastia pomoc, teda záchranku, hasičov alebo policajtov. Väčšinou sa spoliehame, že to urobí niekto iný...

V prípade preukázania viny hrozí obvineným mužom v zmysle zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

(ms) 

Páčil sa vám článok?