Bulhari sú naozaj tuhí fajčiari, colníci im zhabali 1200 balení cigariet

22.12.2021
0

Zdroj: Colná správa Bratislava

Páčil sa vám článok?

Viac ako 1200 spotrebiteľských balení pašovaných cigariet rôznych značiek zaistili v uplynulých dňoch príslušníci finančnej správy z Colného úradu Bratislava. Colníci ich našli počas kontroly dvoch vozidiel s bulharskými evidenčnými číslami, ktoré prichádzali na územie Slovenska cez diaľničný hraničný priechod Čunovo.

Colníci hliadkovali na priechode Čunovo. Zastavili dve dodávky s bulharskými evidenčnými číslami, ktorých vodič aj ostatní cestujúci boli z Bulharska. Vodič prvého auta ukázal colníkom batožinový priestor a v osobnej batožine priznal prevoz 240 balení rôznych značiek cigariet označených bulharskou kontrolnou známkou.

"Na otázku, či ešte nepreváža aj ďalšie balenia cigariet, odpovedal záporne. Hliadka si však všimla ďalšie krabičky ukryté pod tovarom v kartónovej krabici v batožinovom priestore. Vzniklo podozrenie, že v aute by sa mohlo nachádzať väčšie množstvo balení. To sa po dôkladnej kontrole potvrdilo. Bratislavskí colníci v ňom našli 150 SBC značky Marlboro RED, 150 SBC Marlboro Touch, 300 SBC Davidov Classic a 320 SBC značky Davidov Gold. Únik na spotrebnej dani bol predbežne vyčíslený na 2 349,91 eur," informovala nás hovorkyňa bratislavských colníkov Drahomíra Adamčíková. 

Zdroj: Colná správa Bratislava

V druhom prípade zohral dôležitú úlohu služobný pes Jena, vycvičený na odhaľovanie tabaku a tabakových výrobkov. V bulharskej dodávke označil ich prítomnosť na viacerých miestach v interiéri vozidla – v dutine stropu, pod sedadlami aj v sedadlách. "Celkovo cestujúci v aute ukrývali 340 balíčkov cigariet Dunhill, Parliament či Lucky Strike Resized označených bulharskou KZ. Vodič ani spolujazdci nevedeli preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia. Tovar preto príslušníci finančnej správy zabavili a všetkým udelili blokovú pokutu. Únik na spotrebnej dani bol v tomto prípade 764,77 eur," dodala hovorkyňa.

V aute našli aj 22 falzifikátov oblečenia značky ADIDAS v počte 22 kusov. Tento tovar colníci takisto zaistili.

Zdroj: Colná správa Bratislava

(ms) 

Páčil sa vám článok?