Obrovská tragédia: Na Ceste na Kamzík konár zasiahol dieťa, zraneniam podľahlo

19.12.2021
0
Cesta na Kamzík

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti zasahovali pri tragickej udalosti, ku ktorej došlo v nedeľu krátko pred 11.00 h na bratislavskej Kolibe. Informoval nás o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Podľa doterajších informácií na Ceste na Kamzík došlo k ulomeniu a následnému pádu konára zo stromu, na maloletého chlapca. Ten zraneniam spôsobeným pádom konára podľahol," uviedol hovorca. Dodajme, že išlo o iba päťročného chlapčeka, ktorý tu bol na výlete s rodinou.

Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III.

"Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenému dieťaťu. Žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť. Viac informácií vzhľadom na citlivosť prípadu nemôžem poskytnúť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová.

Zdroj: ms

​Cesta na Kamzík dnes počas dňa. 

Zdroj: ms

​Koliba je obľúbeným miestom Bratislavčanov

Pri našej návšteve miesta nešťastia sme stretli aj starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého. "Dostal som informáciu, asi pred polhodinkou, že na Kolibe zabilo chlapca. Snažíme sa získať viac informácií, kde to presne je a ako sa to mohlo stať," povedal pre banoviny.sk Kusý s tým, že sa počas celého roka snažia zabezpečiť, aby choré a nebezpečné stromy vyrúbali. "Chcem vysloviť hlbokú a úprimnú sústrasť rodine!" vyjadril sa starosta.

Zdroj: ms

Na miesto nešťastia prišiel aj starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. 

"Ja neviem, či musí prísť takáto tragédia, aby ľudia pochopili, že strom je živý organizmus a keď je nebezpečný, musí ísť dole," dodal so smútkom v hlase Kusý. Neskôr prišiel aj šéf bratislavských mestských lesov Matej Dobšovič. Podľa našich informácií sa tragická udalosť stala v lese medzi reštauráciou Stroodel a vežou Kamzík.

Zdroj: ms

Na miesto prišiel aj riaditeľ organizácie Mestské lesy v Bratislave Matej Dobšovič (vľavo). 

"V týchto dňoch sa začínajú zimné prázdniny. Prosím, ak sa vyberiete na výlet do lesa, buďte maximálne opatrní a v zlom počasí sa mu radšej vyhnite. Les je živý organizmus, stromy starnú a vtedy sú nebezpečné. Aj počas dnešnej obhliadky miesta som narazil na nalomené či vyvalené stromy, ktoré môžu byť hrozbou. O to viac, keď sa pridá vietor. Verím, že tí, čo majú, sa im budú venovať. Po dnešnej veternej smršti som vedenie nášho EKO podnik VPS - Bratislava - Nové Mesto požiadal, aby skontrolovalo aj našu mestskú zeleň, či vietor neporušil niektoré stromy," informoval neskôr na sociálnej sieti Kusý.

(nc, ms)

Páčil sa vám článok?