Nová cyklotrasa na Vajnorskej: Už má na konte prvú nehodu cyklistu a osobného auta

3.12.2021
0

Zdroj: FB ECHO - Nové Mesto Bratislava

Páčil sa vám článok?

Cyklopruh na Vajnorskej ulici dokončili iba prednedávnom a už tu došlo k prvej nehode osobného auta a cyklistu. Okamžite sa objavili na sociálnych sieťach komentáre, že cyklotrasa nie je ideálne riešená.

Z Vajnorskej ulice je na pomerne dlhom úseku už jednoprúdovka. Pri obrubníku chodcov sa nachádza cyklotrasa, vedľa nej 75 cm široký pás slúžiaci na vystupovanie zo zaparkovaných vozidiel, vedľa parkovací pruh  a jeden jazdný pruh.

A práve na úseku novej cyklotrasy došlo včera k dopravnej nehode. "V súvislosti s vami uvedenou nehodou boli bratislavskí dopravní policajti vyslaní včera krátko po 19.45 h na Vajnorskú ulicu, kde došlo k zrážke osobného motorového vozidla a cyklistu. Cyklista utrpel pri zrážke ľahké zranenia, ktoré mu boli na mieste ošetrené privolanou RZP. Presné okolnosti tejto nehody sú v súčasnej dobe predmetom vyšetrovania," reagoval na naše otázky bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

V diskusii na sociálnej sieti sa objavilo viacero postrehov, podľa ktorých nie je cyklodráha riešená najšťastnejšie. V prvom rade na mieste včera nesvietilo verejné osvetlenie.

Zdroj: FB ECHO - Nové Mesto Bratislava

"Tých cyklistov nie je pred odbočkou doprava spoza zaparkovaných áut vôbec vidieť. Vodič ho doslova zbadá, až keď ho má na kapote auta. Na bratislavské pomery je to doslova hazardovanie so životom cyklistov. Osobne som cyklista a bicyklujem veľa, ale touto trasou by som nikdy nešiel, radšej sa budem trepať medzi autami, je to oveľa bezpečnejšie, lebo keď rýchlejšie idúce auto cyklistu vidí pred sebou, tak ho "nesejme". Ale keď ide odbočiť doprava a zrazu mu tam v 30 km rýchlosti vyletí cyklista, je problém. Dokonca, aby sa toto vôbec nestalo, auto musí úplne zastať a ešte aj tak je to hazard, lebo auto ma "dlhý nos" a musí sa tam nejako natrepať, aby vodič videl, či sa dá odbočiť. Za mňa úplne zlé riešenie a obávam sa, ze táto nehoda nebola posledná. Hovorím z vlastnej skúsenosti, bývam presne tam a kolízie sú tu na spadnutie denno-denne," reagoval na stránke ECHO - Nové Mesto Bratislava na sociálnej sieti pán Peter.

(ms)

Páčil sa vám článok?