VIDEO: Policajti sa vybrali skontrolovať ľudí v nákupnom centre

1.12.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti sa v Bratislave vybrali skontrolovať dodržiavanie protipandemických opatrení. Jedného mladíka si odchytili v nákupnom centre Eurovea.

  • Ako vidno z videa, mladého muža, cudzinca, policajti riešili preto, že nemal na tvári respirátor, ale iba rúško.

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran včera informoval, že polícia za posledný týždeň zaznamenala vyše 800 porušení pandemických opatrení a skontrolovala vyše 33 000 občanov.

Špeciálna pracovná skupina pôsobiaca na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) monitoruje aj sociálne siete. Nenávistné prejavy napĺňajúce znaky trestného činu bude trestne stíhať. Informoval o tom na utorkovej tlačovej konferencii.

Počas uplynulých dní zaznamenala polícia najčastejšie porušenia zákazu vychádzania a zákazu otvorenia prevádzok, nenosenie rúška a porušenia lekárom stanovenej karantény. "V blokovom konaní bolo riešených 473 prípadov, napomenutím 239 prípadov, postúpených na príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva 76 prípadov a v riešení je ešte 29 prípadov," priblížila polícia. Ako doplnil policajný prezident, od začiatku roka riešili policajti už takmer 70 000 protiprávnych konaní.

(ms)

Páčil sa vám článok?