FOTO: Vodič s bratislavskou značkou na aute ušiel z Rakúska miestnym policajtom - tí ho dostihli až v Petržalke!

11.11.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V stredu 10. novembra 2021 zastavila hliadka rakúskych policajtov počas kontroly cestnej premávky v obci Eckhartsau vozidlo Renault s bratislavskými EČV. Vodič hliadke uviedol nepravdivé údaje a pri následnej konfrontácii s policajtom z miesta ušiel. Nechcel zastaviť ani potom ako mu prestrelili jednu z pneumatík...

Hliadka vozidlo začala prenasledovať, pričom na ich opakované výzvy k zastaveniu vodič nereagoval a vysokou rýchlosťou unikal v smere na územie Slovenska. Policajti opakovane vyzývali vodiča k zastaveniu, na výzvy však nereagoval. Nereagoval ani na vytvorenú uzávery cesty, ktorú viaceré hliadky vytvorili zo služobných motorových vozidiel. Pri prenasledovaní ohrozil aj jedného zo zasahujúcich policajtov, ktorý následne využil zákonné oprávnenie a použil aj výstrel zo služobnej zbrane. V dôsledku výstrelu došlo k prestreleniu pneumatiky na strane spolujazdca na unikajúcom vozidle. Ani to vodičovi neprekážalo a v úniku pokračoval dokonca aj po tom, ako mu pneumatika odpadla. V úniku pokračoval na disku. 

Únik pokračoval až na Bosákovú ulicu, kde vozidlo vodič odstavil v protismernej časti vozovky a z miesta chcel utiecť. Na mieste bol obmedzený na osobnej slobode a zo strany hliadok rakúskej polície bol následne odovzdaný hliadkam štátnej polície, ktoré ho zadržali a eskortovali na príslušné policajné oddelenie.

Zdroj: N.C.

Zábery z ​policajnej akcie si môžete pozrieť tu:

Takto vyzeralo vozidlo po streľbe a úniku na disku bez pneumatiky:

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj
Zdroj: N.C.

​Rakúski policajti unikajúceho vodiča spacifikovali a na parkovisku odovzdali slovenským kolegom...

​Následnou lustráciou bolo zistené, že 49-ročný vodič ma uložené príslušným súdom dva zákazy činnosti viesť motorové vozidlá. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, pričom v súčasnosti s podozrivým 49-ročným Bratislavčanom sú vykonávané potrebné procesné úkony. K zraneniu osôb alebo k spôsobeniu škody v súvislosti s prenasledovaním unikajúceho vozidla nedošlo.

(ars)
Páčil sa vám článok?