Bratislavčanovi hrozí pre nelegálnu skládku až osem rokov väzenia

13.8.2021
Skládka

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vyšetrovateľ krajskej kriminálky špecializovaný na oblasť environmentálnej kriminality obvinil po troch rokoch vyšetrovania 44-ročného Michala K. z Bratislavy pre trestný čin neoprávneného nakladania s odpadmi. Prípad sa týka nelegálnej skládky na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach.

Ako informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková, v prípade preukázania viny mu hrozí väzenie na tri až osem rokov.Muž mal najmenej od roku 2008 až do konca júna 2018 ako štatutárny zástupca recyklačnej spoločnosti Vassal EKO podľa polície nelegálne vykonávať skládkovanie odpadu rôzneho druhu v katastrálnom území Podunajských Biskupíc, čo umožnil rôznym fyzickým osobám, právnickým osobám a podnikateľom. "Týmto konaním došlo k vytvoreniu niekoľkometrovej navážky odpadu za pomoci ťažkých mechanizmov. Obvinený v rámci svojej riadiacej činnosti pri rozhodovaní nekonal s náležitou starostlivosťou. Veľká nelegálna skládka odpadu mala vzniknúť v tesnom susedstve s jej recyklačným areálom. Malo ísť o dlhoročné navážanie odpadu na vedľajšie pozemky," priblížila Martiniaková.  

Krajský vyšetrovateľ zároveň vzniesol obvinenie pre trestnú zodpovednosť právnických osôb zo zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi spoločnosti Bratislavská recyklačná, s. r. o. Páchatelia podľa polície tak nakladali v rozpore so zákonom s odpadom, ktorý následne ponechali na dotknutých miestach. Týmto konaním došlo k spáchaniu skutku pre zodpovednosť fyzickej osoby v rozsahu viac ako 19,9 milióna eur a pre zodpovednosť právnickej osoby v rozsahu viac ako 2,6 milióna eur s DPH.

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

​Skládka

Vyšetrovatelia krajskej kriminálky špecializovaní na boj s environmentálnou kriminalitou vedú podľa hovorkyne viaceré náročné vyšetrovania z obdobných trestných činov proti životnému prostrediu spáchaných na území mesta Bratislava, respektíve na území celého Bratislavského kraja.

(TASR)

Páčil sa vám článok?