VIDEO Bratislavčania v šoku: Na streche bytovky sa konala mimoriadne hlučná párty s ohňostrojom

7.6.2021
0

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Letnej ulice v bratislavskom Novom Meste (neďaleko nákupného centra Vivo) a jej širšieho okolia majú za sebou rušnú sobotu. Jeden z obyvateľov si totiž na streche bytovky, ktorá slúži zároveň ako terasa jeho bytu, usporiadal mimoriadne divoký žúr.

Takéto bujaré oslavy, ako sme sa dozvedeli, nie sú na tejto adrese novinkou. Počas leta sa už roky konajú aj niekoľkokrát, niekedy vraj trvajú aj do piatej rána, pričom polícia si s tým nevie poradiť. Najnovšie však k tomu pribudol aj poriadny ohňostroj, ktorého buchot sa rozliehal do ďalekého okolia. 

V Bratislave pritom platí od 1. novembra 2016 všeobecne záväzné nariadenie, ktoré zakazuje používanie zábavnej pyrotechniky kategórie F2 a F3 celoročne. A tam patria dokonca aj veľké 70-cm dlhé prskavky, petardy či svetlice. O veľkom ohňostroji ani nehovoriac. Za použitie pyrotechniky vám hrozí pokuta až do 500 eur.

Podobne ako v minulosti, i počas tejto soboty zavolali obyvatelia na Letnú ulicu mestskú políciu. Nevyzerá to však tak, že by sa niečo zásadné stalo.

"Mestskí policajti dostali hlásenie o ohňostroji na Letne ulici 5. V čase preverenia oznámenia už k páchaniu protiprávneho konania nedochádzalo. Policajti následne prijali aj druhé oznámenie o rušení nočného kľudu na rovnakej adrese. Hodnovernosť oznámenia na mieste potvrdili a priestupcovi uložili blokovú pokutu," informoval nás hovorca mestskej polície Peter Borko. Ako potvrdil, výška pokuty, ktorú mestskí policajti udelili za rušenie nočného kľudu, bola 20 eur. 

Prípad má však aj iné pokračovanie, ktoré sa netýka ohňostroja ani hluku. "V súvislosti s vami uvedeným prípadom evidujeme na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III trestné oznámenie vo veci podozrenia z prečinu nebezpečného vyhrážania. Bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," povedal nám bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Podľa diskusií na sociálnych sieťach sa mal ľuďom, ktorým sa párty nepáčila, vyhrážať práve obyvateľ spomínaného bytu. 

(ms)

Páčil sa vám článok?