Aj vo Vajnoroch vystrájal agresívny chlapík - zaútočil aj na farára v kostole!

4.6.2021

Zdroj: FB Vajnoráci

Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok sme vás informovali o agresívnom 36-ročnom mužovi, ktorý slovne útočil na ľudí čakajúcich na svoje spoje na Patrónke a následne aj fyzicky napadol cestujúcich v autobusovej linke do Dúbravky a dnes boli policajti privolaní do Vajnôr, kde iný chlap začal rozbíjať zariadenie kostola a nakoniec mal incident s miestnym farárom.

"Polícia ráno zadržala agresívneho muža, ktorý rozbíjal zariadenie v kostole a napadol farára. Potuloval sa tu už včera, bol dosť neobvykle oblečený, mal žltú bundu a šortky. Bol opálený. Muž je podľa polície z Vajnôr, možno pôjde do väzby - vraj je to "známa firma." Farár vyzerá v poriadku, ale deti, ktoré šli do školy, však boli dosť vystrašené," objavilo sa dnes predpoludním v príspevku vo FB skupine Vajnoráci. 

Viacero obyvateľov tejto mestskej časti do diskusie napísalo, že aj oni možno podozrivého muža videli. "Včera sme ho s manželkou zahliadli na Čiernom chodníku. Ešte sme pozerali na neho, že čo to je za podivína," napísal Michal a Martina zase tvrdí, že ho zaregistrovala na opačnom konci Vajnôr. "Psy naňho štekali ako divé!" dodala. Iní si zase všimli podobne vyzerajúceho človeka pri vypálenom bufete pred vilou Bakchus. O nedávnom nočnom požiari sme písali tu:

FOTO: V noci vo Vajnoroch zhorel stánok s rýchlym občerstvením - miestni obyvatelia hovoria o podpaľačovi...

Vo facebookovej skupine Vajnoráci sa dnes ráno objavila fotografia zhoreného stánku s rýchlym občerstvením, ktorý sa nachádzal v bezprostrednej blízkosti reštaurácie Bakchus Vila v parku Pod lipami. "Že by sme tu mali podpaľačov?" pýtajú sa obyvatelia v diskusii na sociálnej sieti, kde o nočnom požiari obyvateľov informoval už aj vajnorský starosta Michal Vlček...

​"Neviem, čo sa deje, ale ja som v nedeľu večer mal potýčku s mladým mužom, ktorý bol zjavne opitý, vyliezol na sochu Jána Pavla II. a dal mu na tvár svoj respirátor. Keď som ho začal riešiť, tak radšej utiekol. Respirátor vďaka okoloidúcemu sme dali spolu dolu, tak som ho nenahlasoval na polícii, hoci mám aj jeho fotku. Ale nejako začína byť tých nepríjemností okolo vajnorského kostola veľa," povzdychol si Milan. Totožnosť útočníka pravdepodobne pozná Miroslava, ktorá sa najskôr ostatných obyvateľov opýtala, prečo na sociálnej sieti tieto svoje zážitky vlastne zverejňujú a následne vysvetlila, že rodine toho muža je zo vzniknutej situácie veľmi ťažko. "Nie je to žiaden asociál, ako tu píšete. Je chorý. Netreba za každú cenu chcieť byť zaujímavý," odkázala diskutujúcim. 

Polícia z Bratislavského kraja poobede potvrdila, že zadržala 43-ročného muža, ktorý v piatok ráno poškodil katolícky kostol v bratislavskej mestskej časti Vajnory, pričom sa pokúsil napadnúť aj kňaza. V tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania a znehodnocovania kultúrnej pamiatky. "Podľa doposiaľ zistených skutočností mal muž vniknúť do uzamknutého kostola a začať rozbíjať všetko naokolo. Vrátane okien a taktiež mal pred kostolom poškodiť sklo, kde je osadená soška zobrazujúca Pannu Máriu,“ priblížila policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. Následne mal do kostola prísť kňaz, ktorý ho vyzýval, aby s vyčíňaním prestal. „Muž však nereagoval, pričom sa ho mal navyše snažiť fyzicky napadnúť a chcel mu zobrať okuliare,“ spresnila Martiniaková s tým, že duchovný neutrpel žiadne zranenia. Polícia po príchode muža obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie. „Pri odvádzaní mal muž hliadke tvrdiť, že na mieste videl zlú nadprirodzenú bytosť, a pritom neužíva žiadne omamné a psychotropné látky,“ dodala hovorkyňa.
Škoda bola predbežne vyčíslená na minimálne 1000 eur.

(ars)   

Páčil sa vám článok?