FOTO: V noci vo Vajnoroch zhorel stánok s rýchlym občerstvením - miestni obyvatelia hovoria o podpaľačovi...

13.5.2021

Zdroj: koláž abn - FB Vajnoráci

Páčil sa vám článok?

Vo facebookovej skupine Vajnoráci sa dnes ráno objavila fotografia zhoreného stánku s rýchlym občerstvením, ktorý sa nachádzal v bezprostrednej blízkosti reštaurácie Bakchus Vila v parku Pod lipami. "Že by sme tu mali podpaľačov?" pýtajú sa obyvatelia v diskusii na sociálnej sieti, kde o nočnom požiari obyvateľov informoval už aj vajnorský starosta Michal Vlček...

"V noci okolo 02.00 hod v Parku pod lipami zatiaľ z neznámeho dôvodu vznikol požiar, v dôsledku ktorého zhorel stánok s občerstvením a požiar zasiahol a poškodil aj vnútorné priestory reštaurácie. Našťastie sa nikomu nič nestalo a situácia je v tomto momente pod kontrolou," napísal ráno na svoj oficiálny FB profil starosta Vajnôr Michal Vlček.

A pridal aj fotografiu zhoreného stánku:

Zdroj: FB Michal Vlček

"To je nehorázne! Niekomu tam asi vadil. Ľudia sú zlí. Ach jáj," napísala do diskusie na starostov profil pani Anna Kusendová a nebola jediným človekom, ktorý bol presvedčený, že v tomto prípade nemohlo ísť o nešťastnú náhodu. "Oh Bože. Čo je to za ľudí? Tuším aj zmrzlináreň to dostala," skonštatoval Juraj Neština.

Väčšina komentujúcich vyjadrila veľkú ľútosť nad spôsobenou škodou a doslova tragédiou pre podnikateľa, ktorý stánok s rýchlym občerstvením prevádzkoval. Oslovili sme aj tlačové oddelenie Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave s otázkou či už je známa príčina nočného požiaru vo Vajnoroch a aký bude postup polície v prípade, že sa potvrdí jeho úmyselné založenie. "V súvislosti s vami uvedenými prípadom je v súčasnosti vedené na príslušnom útvare okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III trestné stíhanie, vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Bližšie informácie vzhľadom na súčasný stav vo vyšetrovaní nie je možné poskytnúť," povedal pre Bratislavské noviny policajný hovorca Mgr. Michal Szeiff.

(ars)

Páčil sa vám článok?