Zlodeji vyčíňali v opustenej budove na Uránovej. Pred policajnými psami sa však ukryť nedokázali

1.5.2021

Zdroj: MsP Bratislava

Páčil sa vám článok?

Opustená bývalá škôlka na Uránovej ulici v bratislavskom Ružinove sa rokmi stala eldorádom pre rôznych asociálov či zlodejov. Partiu piatich nepozvaných hostí sa v sobotu podarilo zadržať mestským policajtom so služobnými psami.

"Kynológovia mestskej polície dnes počas hliadkovej činnosti prekazili piatim osobám, aby si z budovy na Uránovej ulici v Ružinove, nezákonne odniesli "veci", ktoré im nepatrili. Budova, v ktorej tieto osoby vyčíňali, je už určitý čas pod našou zvýšenou kontrolou, nakoľko tu často dochádzalo ku krádežiam a poškodzovaniu majetku. Perfektný výkon, v spolupráci so psovodmi, podali aj naše služobné psy. Boli to práve ony, ktorým sa počas prepátravania rozsiahleho objektu podarilo nájsť podozrivých mužov snažiacich sa ukryť v jeho zákutiach... avšak márne. Následne bola vyrozumená aj štátna polícia," informovali o zásahu na sociálnej sieti mestskí policajti.

Škôlka v tejto budove fungovala do 90-tych rokov, keď zanikla. Postupne bola budova prerobená na učiteľskú ubytovňu a neskôr na nízkonákladovú ubytovňu, v súčasnosti je opustená a jej priestory sú už zdevastované. Rekonštrukcia tejto zničenej budovy sa pripravuje už od roku 2013 a vyzerá to tak, že by sa mohlo začať ešte počas tejto jari.

(ms)

Páčil sa vám článok?