Zaútočili v presile: Štyria mladíci skopali a olúpili pod Mostom Apollo 22-ročného muža

12.4.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Štvorica mladíkov z Bratislavy už čelí obvineniu v súvislosti s lúpežou, ku ktorej došlo v sobotu (10.04.2021) vo večerných hodinách v blízkosti Mosta Apollo v Ružinove.

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovanie v čase okolo 19.30 h mal jeden z mladíkov vyprovokovať hádku s poškodeným, 22-ročným mužom pod mostom Apollo. Následne na miesto prišli zvyšní traja mladíci a spoločne všetci štyria fyzicky napadli poškodeného. Ten opakovanými údermi päsťami a kopmi do oblasti tváre a hlavy utrpel viaceré zranenia," informoval nás o tomto zločine bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Počas útoku mužovi strhli pánsku koženú tašku v hodnote 950 eur a vzali mu aj okuliare v hodnote 120 eur. Zároveň mu rozbili mobilný telefón a následne z miesta odišli. Policajti však štvoricu vzápätí našli, zadržali a eskortovali na policajné oddelenie. Poškodeného muža  privolaná rýchla zdravotná pomoc previezla na ošetrenie do jednej z nemocníc.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II vzniesol v tejto súvislosti už obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva a to 19-ročnému Gregorovi L., 17-ročnému Branislavovi B., 17-ročnému Róbertovi P. z Bratislavy. Menovaní boli po vykonaní potrebných úkonov umiestnení v cele policajného zaistenia. Obvineniu z vyššie uvedeného trestného činu čelí aj 20-ročný Martin K. z Bratislavy, ten je stíhaný na slobode," dodal Szeiff.

V prípade preukázania viny hrozí mužom v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov, u mladistvých sa znižuje na polovicu.

(ms)

Páčil sa vám článok?