V Petržalke chcela žena vyskočiť z 12. poschodia - ako jej v tom policajti zabránili?

12.4.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vďaka pohotovej reakcii a profesionálnemu zákroku hliadky bratislavských PMJ-čkárov sa podarilo zachrániť život žene, ktorá chcela vyskočiť z balkóna na 12. poschodí jedného z petržalských obytných domov...

"V piatok 9. apríla bola na základe oznámenia na linke 158 vyslaná hliadka bratislavských PMJ-čkárov na Tematínsku ulicu. Tam sa mala v uzamknutom byte na 12. poschodí nachádzať žena, ktorá podľa prvotných informácií operačného dôstojníka mala zámer skočiť z okna. Policajti PMJ sa okamžite presunuli na uvedenú adresu. Po príchode na miesto, nadviazali policajti kontakt s dotknutou osobou. So ženou, ktorá bola značne rozrušená, pred dverami predmetného bytu neustále komunikovali a snažili sa ju upokojiť. Kým policajt nadviazal rozhovor so ženou a požiadal ju, aby sa nevzdiaľovala od vstupných dverí, jeho kolega vyrozumel rodinného príslušníka, ktorý vlastnil kľúče od bytu, aby sa dostavil na miesto. Po chvíli však rozrušená žena za dverami aj napriek tomu, že s ňou policajti neustále udržiavali verbálny kontakt radikálnym spôsobom oznámila, že ide skočiť z okna a od dverí sa vzdialila," opisuje priebeh drámy v Petržalke hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR Mgr. Michal Szeiff.

 "Nakoľko vznikla dôvodná obava o život a zdravie ženy, policajti v súlade s ustanoveniami zákona č 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore vnikli do bytu. Žena, sa v čase vstupu policajtov do obydlia už nachádzala na balkóne pri zábradlí. Po upútaní jej pozornosti sa policajtom podarilo ženu stiahnuť od zábradlia a zabrániť jej tak v zámere, ktorý neustále opakovala. Na miesto sa následne dostavila jej príbuzná ako aj  posádka RZP, ktorá rozrušenú, ale zachránenú ženu previezla do jednej z bratislavských nemocníc," dodal policajný hovorca.

(ts)

Páčil sa vám článok?