Bratislavskí policajti odhalili dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu

4.4.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V priebehu nedeľného dopoludnia bratislavskí policajti zaznamenali aj dvoch vodičov, ktorí si pred cestou vypili. V jednom prípade išlo dokonca o ženu.

V prvom prípade dopravní policajti zastavili 22-ročného vodiča Mercedesu Benz G 350 CDI. "Pri komunikácií s vodičom nadobudli podozrenie, že pred jazdou požil alkohol. Z tohto dôvodu ho podrobili dychovej skúške, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom 0,26 mg/l (0,54 promile poz. red.) alkoholu v dychu. Mladému mužovi, ktorý sa podľa jeho slov vybral do prírody, bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a za spáchanie priestupku bude riešený v správnom konaní," informovali policajti na sociálnej sieti. 

Viac však vypila 31-ročná vodička Volkswagenu Golf, ktorú zastavili na Devínskej ceste. Dräger v tomto prípade ukázal hodnotu 0,57 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje hodnotu 1,19 promile.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vodič Mercedesu nafúkal polovicu  promile.

"Nakoľko hodnota v tomto prípade bola viac ako jedno promile, jedná sa už o trestný čin. Z tohto dôvodu bolo vodičke vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodali policajti. 

Zdroj:

Vodička mala v dychu viac ako jedno promile.

(ms) 

Páčil sa vám článok?