Naháňačka v uliciach Ružinova: Policajti prenasledovali vodiča Alfa Romeo

8.3.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Keď vodič jazdiaci na Alfa Romeo spozoroval policajnú hliadku na križovatke bratislavských ulíc Miletičova – Košická, začal svoju rýchlu a nebezpečnú jazdu. Policajtom však neušiel.

"Pred policajtmi, ktorí sa ho rozhodli zastaviť a skontrolovať začal unikať vysokou rýchlosťou na Daxnerovo námestie, cez Viktorínovu a Kvetnú ulicu. Vodič pritom nerešpektoval svetelné ani zvukové znamenia policajtov na zastavenie a pri prechádzaní Záhradníckej ulice dokonca vošiel do protismeru. Vo vnútrobloku Záhradníckej ulice sa však jeho jazda skončila. Vodič nereagoval na policajnú výzvu, aby vystúpil z auta, preto ho policajti za použitia donucovacích prostriedkov – hmatov a chvatov z auta vytiahli," opísali situáciu bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Vodiča vyzvali, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných látok v jeho tele. Vodič odber a vyšetrenie biologického materiálu odmietol. Následne ho eskortovali na policajné oddelenie, kde ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vec je realizovaná v tzv. „super rýchlom“ konaní.

"Aj odmietnutie vykonania dychovej skúšky alebo odmietnutie podrobiť sa lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi na zistenie prítomnosti návykovou látky v tele vodiča je podľa Trestného zákona trestným činom, za ktorý hrozí rovnaký trest, ako samotná jazda pod vplyvom alkoholu," dodali policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?