Vyšetrovanie smrti Violy Macákovej je na konci, o pár dní zverejnia jeho výsledky

18.2.2021
0

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Po viac ako roku sa chýli ku koncu vyšetrovanie smrti učiteľky angličtiny Violy Macákovej, ktorej nevládne telo objavili na hŕbe železného šrotu v bratislavskom prístave.

O ukončení vyšetrovania informoval portál sme.sk. Umierajúcu, zranenú a podchladenú 34-ročnú Violu Macákovú objavil žeriavnik 11. novembra 2019, no napriek snahe záchranárov zomrela. Jej smrť bola opradená množstvom záhad a dohadov, hovorilo sa o sériovom vrahovi či rituálnej vražde, bitke i znásilnení.

Informácie o jej násilnej smrti a páchateľoch vyšetrovanie podľa sme.sk nepotvrdilo. Prokurátor Matej Izakovič sa pre portál vyjadril, že vyšetrovanie bude uzavreté do konca februára, no nechcel sa vyjadriť, či platí posledná známa vyšetrovacia verzia, že Viola zomrela bez zavinenia inej osoby.

Vyšetrovatelia takmer rok čakali na posudok lekárov, z ktorého vyplynulo, že úmrtie spôsobila tuková embólia. "Dochádza k nej, keď zrazenina tuku upchá cievu a dôjde tak k zastaveniu srdca. Zvyčajne nastáva náhle - po poranení kostí, tupých nárazoch a podobne. Ako sa mohla takto Macáková zraniť, zatiaľ nie je jasné. Polícia pracovala najmä s verziou, že žena v prístave nešťastne spadla, možno aj opakovane. Záchranári sa k nej už dostali neskoro. Znalecký posudok nepotvrdil podozrenie zo sexuálneho násilia ani z bitky," uvádza sme.sk.

Počas vyšetrovania na verejnosť prenikli aj informácie, že na Violinom oblečení našli experti pri analýzach stopy vody z Dunaja. Viedlo to k domnienkam, že učiteľka angličtiny sa mohla pokúsiť o samovraždu skokom z mostu Apollo do rieky, ale v tme dopadla blízko brehu, pričom sa zranila o kamene, ktoré sa na dne nachádzali. Práve pri páde mohlo dôjsť k zlomenine dvanásteho stavca i viacerým podliatinám, ktoré sa našli na jej tele. Mala roztrhané pančuchy na kolenách a vyzuté čižmy, čo by mohlo nasvedčovať tomu, že sa s vypätím všetkým síl vyštverala od brehu rieky až na kopu železného šrotu, kde ju ráno podchladenú objavili. Viola napokon zomrela počas prevozu do nemocnice...   

(ms)

Páčil sa vám článok?