Nehoda v Starom Meste: Vodič zrazil chodca a ušiel

22.11.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí dopravní policajti vyšetrujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v uliciach Starého Mesta vo štvrtok minulý týždeň (12.11.2020). Neviete o nej nič?

"Podľa doterajších informácií vodič na neznámom osobnom aute z nezistených príčin narazil do chodca prechádzajúceho cez cestu. Neznámy vodič si po nehode nesplnil svoju zákonnú povinnosť účastníka dopravnej nehody a z miesta nehody odišiel bez toho, aby zranenému chodcovi poskytol prvú pomoc,"  informovali policajti na sociálnej sieti. 

Polícia vyzýva svedkov, ktorí videli dopravnú nehodu a vedia poskytnúť bližšie informácie k jej priebehu, aby tak urobili na bezplatnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že povinnosťou vodiča, ktorý sa zúčastnil dopravnej nehody, je bezodkladne zastaviť vozidlo a zdržať sa požitia alkoholu alebo inej návykovej látky po nehode v čase, keď by to bolo na ujmu zistenia, či pred jazdou alebo počas jazdy požil alkohol alebo inú návykovú látku. Musí ohlásiť dopravnú nehodu policajtovi a poskytnúť podľa svojich schopností a možností zranenej osobe prvú pomoc a bezodkladne privolať záchrannú zdravotnú službu a zotrvať na mieste do príchodu polície. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?