VIDEO Útok na policajta: Zábery odhalili, ako výbuch pyrotechniky pri proteste zranil muža zákona

18.11.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Počas protestov Bratislave 17. novembra 2020 došlo aj k viacerým výtržnostiam. Video, ktoré zverejnila polícia, zachytáva moment, ako ktosi vhodil pred úradom vlády medzi policajtov pyrotechniku. Jej výbuch následne zranil policajta na tvári, chýbalo len málo a mohol prísť o oko.

"V čase krátko pred 16:00 hod boli policajti poriadkových jednotiek velení pred hlavnú bránu Úradu vlády Slovenskej republiky, kde mali zabrániť účastníkom zhromaždenia vo výtržnostiach, narušení verejného poriadku. Po príchode na miesto sa policajti rozmiestnili pozdĺž tam umiestnených zábran, pričom následne z davu doposiaľ neznáma osoba hodila do policajta poriadkovej jednotky neznámy pyrotechnický predmet. Ten následne explodoval v bezprostrednej blízkosti jeho tváre, pričom mu spôsobil tržnú ranu v oblasti líca," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajtovi na mieste poskytli prvú pomoc a následne ho previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa. Nakoľko k nemu došlo počas krízovej situácie – a to núdzového stavu, hrozí v prípade preukázania viny agresorovi trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov. Obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo, vyšetrovanie v súčasnej dobe pokračuje.

(ms)

Páčil sa vám článok?