Nepoznáte ich? Privlastnili si peniaze, ktoré niekto zabudol pri výbere z bankomatu...

23.10.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V súvislosti s vyšetrovaním prečinu zatajenia veci sa policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení mužov na fotografiách. Muži, po ktorých totožnosti policajti pátrajú, by svojimi informáciami mohli prispieť k objasneniu zatajenia veci, ku ktorému došlo v jednom z bratislavských nákupných centier.

"Podľa doterajších informácií k prípadu došlo dňa 12.08.2020 v čase okolo 11:22 h v jednom z nákupných centier na Vajnorskej ulici v Bratislave. Poškodený tam mal vybrať z bankomatu, ktorý je umiestnený na prvom poschodí nákupného centra finančnú sumu v celkovej výške 400 ,- eur, pričom po vykonanej transakcii od bankomatu odišiel bez peňazí. A tak mal následne doposiaľ neznámy páchateľ z podávača jedného z bankomatov vybrať a prisvojil si finančnú hotovosť vo výške 400,- eur," píše Polícia SR z Bratislavského kraja na svojom facebooku.

Trestný čin zatajenia veci nie je často spomínaným trestným činom. Trestný zákon hovorí, že prečinu zatajenia veci sa dopustí ten, kto si prisvojí vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolania oprávnenej osoby. "Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli stotožniť osoby na fotografiách, nám oznámte na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," dodali policajti.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Jeden z mužov mal na ruke výrazné tetovanie...

(ars)

Páčil sa vám článok?