Dvaja 15-roční bitkári, ktorí v júli napadli na zastávke MHD mladého muža, už skončili v rukách policajtov...

7.10.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Policajný vyšetrovateľ druhého bratislavského okresu obvinil dvoch mladíkov, a to 15 – ročného Kristiána a 15 – ročného Zdenka zo zločinu lúpeže v súbehu s prečinom výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva. Obvinení sú stíhaní na slobode.

"Podľa doterajších informácií obidvaja obvinení mali s doposiaľ nezistenými ďalšími osobami dňa 16. júla 2020 v čase krátko pred 22:00 h na zastávke mestskej hromadnej dopravy - Vinohradnícka v Bratislave fyzicky napadnúť ďalšieho mladého muža. Obvinený Kristián mal poškodeného zozadu kopnúť do chrbta, v dôsledku čoho spadol na zem a následne ho aj s ostatnými osobami mali začať spoločne kopať a udierať päsťami do oblasti tváre. V dôsledku tohto fyzického útoku, poškodenému mladíkovi vypadol celý obsah malej pánskej tašky, ktorú mal pri sebe, pričom ho rýchlo pozbieral a dal sa na peší útek smerom na Devätinovú ulicu v Bratislave. Zakrátko ho však útočníci dobehli, následne došlo k ďalšiemu fyzickému napadnutiu zo strany útočníkov, kedy im poškodený zo strachu o svoj život vydal celý obsah jeho pánskej tašky," informuje polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

"Pri útoku poškodený neutrpel zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Týmto konaním bola mladíkovi spôsobená celková škoda vo výške 411,- eur. V prípade preukázania viny hrozí týmto mladým mužom trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?