VIDEO zo zrážky chodca s električkou: Muž svojim zraneniam podľahol

1.10.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Nehoda, ku ktorej došlo dnes dopoludnia na Krížnej ulici (presnejšie ešte na úseku na Odborárskom námestí), má, bohužiaľ, tragické následky. Chodec, ktorý vkročil do jazdnej dráhy električky, svojim zraneniam podľahol

O nehode sme vás informovali ešte počas dňa, no ďalšie smutné informácie neskôr zverejnili i policajti. "Krátko po 10.30 hod došlo na Krížnej ulici v blízkosti zastávky MHD k zrážke chodca s električkou. Chodec mal vstúpiť do jazdnej dráhy električky smerujúcej do centra mesta a to na červený signál svetelnej signalizácie pre chodcov. Zdravotníci previezli ťažko zraneného 78-ročného chodca do jednej z bratislavských nemocníc, kde svojim zraneniam podľahol," informovali na sociálnej sieti bratislavskí policajti, ktorí sprístupnili i zábery z osudného momentu.

Dychová skúška u vodiča električky na požitie alkoholu bola negatívna. Na zistenie prítomnosti alkoholu v tele chodca bol nariadený odber krvi. Presné príčiny a okolnosti objasňujú dopravní policajti.

"Opäť zdôrazňujeme chodcom, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov. Je potrebné si uvedomiť, že električka v porovnaní s autami, pred ktorými majú prednosť, má výrazne dlhšiu brzdnú dráhu a vodič električky okrem brzdenia nemá inú možnosť, aby zrážke zabránil. Náhlym vstupom do jazdnej dráhy električky ohrozujú chodci svoj život, ale aj život a zdravie cestujúcich v električke, ktorí pri použití núdzovej brzdy vodičom električky môžu spadnúť a zraniť sa," upozorňujú policajti.

Nehoda, pri ktorej prišiel chodec o život:

(ms)

Páčil sa vám článok?