Pozor, v Bratislave je nové miesto, kde dostanete na auto papuču

11.8.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ak zvyknete parkovať v Karlovej Vsi pri cintoríne Slávičie údolie, dajte si dobrý pozor, na ktoré parkovisko odstavíte svoje auto. Môže sa totiž stať, že vám naň mestskí policajti osadia papuču.

Parkovisko pri ulici Staré Grunty, ktoré sa nachádza pri spodnom vchode do cintorína priamo oproti výškovej budove STV, je totiž po novom vyhradené pre autobusy. Informuje o tom dopravná značka, ktorú si možno ani nevšimnete. Nejdete totiž oproti nej, ale pri príchode na parkovisko ju máte po pravej strane auta (značka predtým pri odbáčaní z hlavnej cesty informuje o bežnom parkovisku, to sa však po odbočení nachádza iba vľavo).  Na mieste sú však namaľované veľké parkovacie miesta pre autobusy. 

Ešte na začiatku augusta bolo parkovisko plné osobných áut a pokiaľ ide o pokuty, mestskí policajti tu mali doslova žatvu.

Zdroj: Anna O.

​Takto to na mieste vyzeralo 6. augusta, parkovisko zaplnilo mnoho nič netušiacich ľudí.

Na mieste sme sa boli pozrieť i dnes, na parkovisku boli odstavené už iba dve vozidlá. A na obidvoch bola osadená aj papuča mestskej polície.

Zdroj: ms

Obe autá na parkovisku mali papuču.

Zdroj: ms

​O parkovacích miestach pre autobusy informuje táto dopravná značka.  Pri príchode ju máte po pravej strane auta, teda nejdete oproti nej, preto si ju niektorí vodiči nevšimnú.

Parkovisko je v správe magistrátu. "Hlavné mesto sa v poslednom roku zaoberalo aj témou turistických autobusov, nakoľko turistická doprava je veľmi dôležitá pre naše mesto. Faktom bolo, že jediné oficiálne značené parkovisko pre turistické autobusy bolo pod Mostom Lanfranconi, ktoré bolo nevhodné z hľadiska priestorového, ako aj z hľadiska dostupnosti. Druhé miesto pod Prístavným mostom, kam chodili turistické autobusy parkovať, bolo zrušené z dôvodu realizácie napojenia R7. Preto sme hľadali vhodné možnosti parkovania, ktoré sú v trasách k hradu tak, aby vedeli autobusy doviezť a vyložiť svojich klientov a na vhodných miestach vyčkať na ich návrat, pričom bolo dôležité, aby nezostávali stáť na miestach určených pre výstup a nástup a neblokovali tak tieto miesta pre ďalšie autobusy. Rovnako sme prihliadali pri návrhu možností parkovania aj na možnosť blízkeho sociálneho zázemia pre vodičov. Jedným z miest, ktoré sme navrhli a zrealizovali, bolo práve parkovisko v Slávičom údolí, ktoré je v dostatočnej blízkosti centra, ako aj trasy na hrad tak, aby bolo využiteľné pre turistickú dopravu. V spolupráci s organizáciami pôsobiacimi v turistickom ruchu, Bratislava Tourist Board a mestskou políciou v rámci existujúcej komisie turistickej dopravy sú tieto nové miesta určené pre turistické autobusy komunikované s prevádzkovateľmi týchto služieb," vysvetlili nám dôvody zriadenia parkoviska na magistráte.

Ako sme sa dozvedeli na mestskej polícii, v tejto lokalite udelili za parkovanie od začiatku augusta viac ako štyri desiatky pokút. "Na základe prijatého podnetu od občana sa tejto lokalite mestskí policajti začali venovať a v dňoch od 1. augusta 2020 do 11. augusta  bolo na vami uvedenom mieste zo strany mestských policajtov zistených a riešených celkom 43 priestupkov, pričom z uvedeného počtu za státie na vyhradených BUS BOXOCH na Starých Gruntoch riešili 35 priestupcov a osem za státie na zeleni. Priestupcovia boli riešení v súlade so zákonom (41 v blokovom konaní a v 2 prípadoch objasňovanie priestupku naďalej pokračuje)," informovala nás hovorkyňa mestskej polície Tatiana Kurucová..

(ms)

Páčil sa vám článok?