Majského v pražskej nemocnici zadržali českí policajti

4.8.2020

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Nad bývalým podnikateľom a odsúdeným podvodníkom Jozefom Majským sa zmráka. Napriek tomu, že sa po vynesení právoplatného rozsudku, ktorý ho na deväť rokov poslal za mreže za podvod, nachádzal v pražskej nemocnici, ho českí policajti zadržali.

"Môžeme potvrdiť, že Jozef Majský bol dnes o 12:25 zadržaný v pražskej nemocnici. To, čo bude nasledovať, je v plnej kompetencii českých orgánov. Keďže stále platí, že nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku, je aj naďalej zo strany slovenskej polície vedený ako hľadaná osoba," uviedli slovenskí policajti na sociálnej sieti.

Nakoľko o ďalších krokoch teraz rozhodujú české orgány, naša polícia momentálne nedisponuje žiadnymi ďalšími informáciami.

Zdroj: Polícia SR

Najvyšší súd v stredu minulého týždňa zamietol Majského odvolanie v kauze nebankoviek Horizont a BMG Invest a potvrdil mu rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý ho v roku 2015 poslal na deväť rokov za mreže. Majský však na súd neprišiel a zdržiaval sa v Čechách. Následne ho našli v nemocnici v Prahe.

(ms)

Páčil sa vám článok?