Muž mal nehodu na elektrickej kolobežke a v krvi dve promile alkoholu!

13.7.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí dopravní policajti objasňujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo dňa 11.07.2020 v čase okolo 16:20 h v mestskej časti Petržalka. Po chodníku na Romanovej ulici šiel na elektrickej kolobežke 44–ročný muž, ktorý stratil rovnováhu a spadol. Po ošetrení mu urobili dychovú skúšku s výsledkom 0,98 mg/l, čo sú vyše 2 promile alkoholu.

"Osoby na elektrickej kolobežke nie sú považované za chodcov, ale za vodičov nemotorového vozidla, u ktorého na pohon slúži okrem ľudskej sily aj pomocný motorček. Avšak netreba zabúdať na to, že s jazdou na e-kolobežke sa spájajú isté pravidlá, ktoré by mal každý vodič dodržiavať. Medzi tieto pravidlá zaraďujeme aj to, že osoba, ktorá šoféruje elektrickú kolobežku nesmie byť pod vplyvom alkoholu. Neplatí to iba v prípade jazdy v obci/meste alebo na ceste vyhradenej pre cyklistov, ale aj v tomto prípade však nesmie hodnota alkoholu v krvi presiahnuť 0,5 promile," upozorňuje na sociálnej sieti Polícia z Bratislavského kraja na margo aktuálneho prípadu, keď u 44-ročného muža, ktorý z kolobežky spadol na Romanovej ulici, boli namerané takmer dve promile alkoholu a ešte utrpel aj viacero zranení. 

Zdroj: FB Bolt

"Elektrické kolobežky sa v Bratislave stali obľúbeným dopravným prostriedkom, ktorý výrazne dokáže ušetriť čas pri preprave v preplnenom meste, však aj v tomto prípade je potrebné dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky. Jazdite s rozumom a rešpektom k svojmu okoliu!" varujú policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?