VIDEO: Policajti na hraniciach dali fúkať poľským kamionistom - prvý mal jedno promile alkoholu a druhý dve...

29.6.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Hliadka mýtnej polície počas včerajšej služby na hraničnom priechode Čunovo - Rajka v čase krátko pred 23:30 h predpísaným spôsobom zastavila nákladné motorové vozidlo smerujúce zo Slovenska do Maďarska. Ich podozrenia sa potvrdili nielen v tomto prípade, ale nafúkal aj druhý vodič pôvodom z Poľska v opačnom smere...

"Po predložení potrebných dokladov pozornosti hliadky neuniklo, že vodič javil známky požitia alkoholu. Vodiča s poľským občianstvom následne podrobili dychovej skúške. Tá skončila s výsledkom 1,03 mg/l alkoholu, čo predstavuje hodnotu 2,15 promile. A dnes dopravní policajti na tom istom hraničnom priechode zastavili ďalšieho kamionistu z Poľska, ktorý smeroval do Bratislavy. Aj tohto vodiča vyzvali aby sa podrobil dychovej skúške, ktorou mu bola nameraná hodnota 0,65 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje hodnotu 1,35 promile," informovala polícia z Bratislavského kraja na svojom facebooku, kde sa nachádza aj nasledujúce video z priebehu kontroly:

"V oboch prípadoch bol vodičom zadržaný vodičský preukaz a boli obmedzení na osobnej slobode pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a eskortovaní na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov. Vo vykonávaní kontrol, ktorých cieľom bude pozitívne ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu na území Bratislavského kraja budeme aj naďalej pokračovať," prízvukujú bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?