Cyklistku kúsok od Štrkovca zrazilo na priechode pre chodcov auto!

25.6.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V blízkosti Štrkoveckého jazera došlo včera v popoludňajších hodinách k zrážke cyklistky s autom. Na mieste nehody sa zastavila okoloidúca policajná motohliadka - PMJ, ktorej posádka do príchodu profesionálnych záchranárov poskytla zranenej žene prvú pomoc.

Záchranári napokon museli 49-ročnú ženu s viacerými zraneniami previezť do neďalekej ružinovskej nemocnice. Príčiny tejto kolízie medzi osobným automobilom a cyklistkou na priechode pre chodcov objasňujú dopravní policajti.

"Vyzývame vodičov a cyklistov k obozretnosti. V mestskej premávke, kde sa v pohybujú autá, mestská hromadná doprava aj nemotoroví účastníci cestnej premávky je potrebné jazdiť ohľaduplne a predvídavo," vyzýva polícia z Bratislavského kraja na svojej oficiálnej facebookovej stránke.  

Častou príčinou podobných stretov býva aj to, že cyklisti by mali pri prechádzaní cez priechod z bicykla zosadnúť a takto prechádzať cez cestu, čo veľmi často nerobia a vojdu na bicykli do dráhy idúcemu vozidlu, ktorého vodič už má len veľmi málo času na to, aby stihol zabrzdiť a zrážke zabrániť...

(ars)

Páčil sa vám článok?