FOTO a VIDEO: Bezohľadný zlodej ukradol z DSS Sibírka hojdacie hniezdo, ale policajti ho vypátrali...

8.6.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch došlo v areáli Domova sociálnych služieb Sibírka na Sibírskej ulici k nevšednej krádeži, keď niekto zvesil a odcudzil hojdacie hniezdo z konštrukcie situovanej na dvore. Policajtom z tretieho bratislavského okresu však netrvalo dlho, zlodeja vypátrali a hniezdo vrátili do DSS, kde v takýto šťastný koniec už príliš neverili...

"Hojdacie hniezdo pritom nie je pre klientov Domova sociálnych služieb Sibírka zdrojom zábavy ale nevyhnutnou terapeutickou pomôckou, ktorá slúži ako terapeutický prvok pre zlepšenie zdravotného stavu pre klientov s viacnásobným zdravotným znevýhodnením ako napríklad na stimuláciu pohybu," vysvetlili policajti z Bratislavského kraja na svojom facebooku.

Hojdacie hniezdo špeciálne upravené pre potreby klientov zmizlo z uzatvoreného areálu v noci z 27. na 28. mája.

Zdroj: FB DSS Sibirka

​"Dnes v noci nám niekto ukradol špeciálne upravenú hojdačku pre našich klientov, tzv. hniezdo. Hniezdo sa nachádzalo v našej záhrade, využívali sme ho pri terapeutickej práci, ale zároveň aj ako formu odpočinku, ktorá sa u našich klientov tešila veľkej obľube. Zabezpečiť takéto hniezdo do našej záhrady bol náš dlhoročný sen, ale keďže táto záležitosť nie je najlacnejšia, nebolo jednoduché ju zrealizovať. Nakoniec sa nám to však za podpory Nadácie Orange a Volkswagen podarilo. Hniezdo sme nemali ani rok," napísali administrátori FB stránky DSS Sibirka pred niekoľkými dňami na sociálnu sieť, kde zároveň zverejnili číslo bankového účtu, na ktoré by im mohli prípadní záujemcovia poslať dar vo forme finančného príspevku. Zdalo sa, že ani v samotnom zariadení príliš neverili tomu, že sa policajtom podarí vypátrať ukradnuté hojdacie hniezdo, ale už 4. júna ich príjemne prekvapil telefonát od príslušníkov z tretieho bratislavského okresu, ktorí im oznámili, že ho našli.

A nakrútili k prípadu aj nasledujúce video:

"Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a naše ukradnuté hniezdo už nie je viac nezvestné! Chceme sa vám zo srdca všetkým veľmi pekne poďakovať za každú jednu vašu solidárnu myšlienku, podporu či euro, ktoré ste zaslali na náš darovací účet. Vaša chuť pomôcť nás veľmi prekvapila a zároveň dojala. Peniaze, ktoré ste nám poslali budú využité na obnovu používania hniezda. Predpokladáme, že bolo zničené uchytenie, ktoré budeme musieť opraviť, zároveň musí hniezdo opäť prejsť BOZP, aby ho mohli klienti používať. Urobíme všetko preto, aby sa nám podobná situácia už nezopakovala," napísali šťastní pracovníci DSS na sociálnej sieti.

Zdroj: FB DSS Sibirka

"Nesmierne nás teší, že sme návratom hojdacieho hviezda do správnych rúk pomohli klientom DSS k spestreniu ich terapeutických aktivít a zlepšeniu ich zdravotného stavu," skonštatovali policajti z Bratislavského kraja, ktorý ešte prípad úplne neuzavreli. "Vyšetrovanie stále prebieha a zatiaľ nebola žiadna konkrétna osoba z trestného činu krádeže obvinená," dodal pre Bratislavské noviny Michal Szeiff - hovorca KR PZ SR v Bratislave.

(ars)

Páčil sa vám článok?