Ďalší cestní piráti sa cez víkend predvádzali v Bratislave - vysoké pokuty ich neminuli...

25.5.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti cez víkend zaznamenali a riešili až troch nezodpovedných vodičov, ktorí nerešpektovali najvyššiu povolenú rýchlosť na území mesta a za svoje nezodpovedné konanie si vyslúžili pokuty. Dvaja ich museli zaplatiť na mieste a jednému cestnému pirátovi príde pokuta domov poštovou poukážkou...

Bratislavskí dopravní policajti namerali v priebehu uplynulých dní na ceste v Devínskej Novej Vsi, v blízkosti autobusovej zastávky Veľkolúcky potok, vozidlo Mercedes Benz, ktorého vodič prekročil v tomto úseku maximálnu dovolenú rýchlosť o 54 km/h. Za jeho priestupok mu bola na mieste uložená bloková pokuta vo výške 350 €.

Ďalší nezodpovedný vodič jazdil po Pražskej ulici, kde s vozidlom Škoda Octavia prekročil maximálnu dovolenú rýchlosť o 60 km/h – nameraná mu bola rýchlosť 110km/h. Tento dopravný priestupok riešili policajti tzv. inštitútom objektívnej zodpovednosti a pokuta príde držiteľovi vozidla poštou.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Najväčším rekordérom bol však vodič vozidla Audi, ktorý na ceste I/62 prekročil maximálnu dovolenú rýchlosť mimo obce o 79 km/h. Nameraná mu bola rýchlosť 169 km/h. Za uvedený správny delikt hrozí držiteľovi vozidla v zmysle zákona pokuta vo výške 798,- EUR.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

"Myslite na to, že vysoká rýchlosť býva jednou z najčastejších príčin tragédií na cestách. Jazdite zodpovedne," apeluje polícia na sociálnej sieti.

(ars)

Páčil sa vám článok?