To nevymyslíte. Takýto kuriózny prípad odhalenia drogovej kriminality sa len tak nestane

4.5.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Najneuveriteľnejšie príbehy píše sám život. Presvedčili sa o tom aj bratislavskí policajti, ktorí už riešia prípad závažnej drogovej trestnej činnosti. V aute totiž za netradičných okolností objavili až 2200 jednorazových dávok metamfetamínu i kokaín.

"Dňa 02.05.2020 v čase okolo 04:30 h sme prijali oznámenie o mužovi, ktorý mal spadnúť do šachty na Bajkalskej ulici. Muž bol privolanými záchranármi po vytiahnutí zo šachty prevezený do nemocnice. Oznamovateľ následne policajtom pri preverovaní, ako došlo k tejto udalosti, uviedol, že na danom mieste čakal aj s kamarátom na známeho mechanika, pretože sa mu pokazilo auto. Jeho kamarát po vystúpení z vozidla mal ísť k blízkym stromom vykonať malú potrebu, kde si nevšimol šachtu, do ktorej spadol," opísali začiatok príbehu na sociálnej sieti policajti.

Muži zákona následne vyzvali oznamovateľa, aby im predložil doklady od pokazeného auta. Počas toho, ako muž hľadal v kufri auta potrebné doklady, si v ňom všimli viaceré vrecká s tlakovým uzáverom a tiež mikrováhu, a tak si vyžiadali súhlas od prokurátora na prehliadku auta.

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj

​Drogy, ktoré našli v aute.

"Počas prehliadky policajti zaistili omamné a psychotropné látky v celkovom objeme cca. 2205 obvykle jednorazových dávok metamfetamínu, šesť dávok tzv. MDMA, 16 dávok kokaínu a jednu  dávku marihuany. Muž po obmedzení na osobnej slobode mal navyše policajtom ponúkať finančnú hotovosť, hodinky ako aj samotné drogy, ak danú vec „nebudú riešiť“. Týmto konaním muža vo veci podozrenia z korupcie sa bude zaoberať príslušný útvar NAKA PPZ," dodali policajti.

Vyšetrovateľ už obvinil 30-ročného Juraja G. z Bratislavy z drogovej trestnej činnosti, za ktorú mu hrozí pobyt za mrežami v dĺžke 10 až 15 rokov. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. 

(ms)

Páčil sa vám článok?