Bláznivá naháňačka: Už je jasné, prečo vodič unikal ako o život

2.5.2020
0

Zdroj: FB Ružinov náš každodenný

Páčil sa vám článok?

Nezastavil sa pred ničím. Z diaľnice sa snažil ujsť cez bratislavsk uličky a dokonca jazdil aj po parku. Minulý týždeň sme vás informovali o bláznivej policajnej naháňačke. Teraz už je jasné, prečo sa vodič na Forde S – Max snažil policajtom za každú cenu uniknúť.

Šialená naháňačka, ktorá sa skončila v Parku Andreja Hlinku v Ružinove, sa odohrala ešte v piatok 24 apríla. V tejto chvíli už je potvrdené, aký motív zmiznúť mal unikajúci vodič Richard U. (35) z Bratislavy.  "Vo vozidle policajti zaistili aj omamné látky. Po obdŕžaní výsledku expertízneho skúmania, ktoré preukázalo prítomnosť drog v počte minimálne 25 dávok pervitínu, vyšetrovateľ rozšíril svoje obvinenie aj pre drogovú trestnú činnosť," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

V súčasnosti je muž už umiestnený v cele policajného zaistenia a yšetrovateľka spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie obvineného. Zároveň policajti zaistili auto  obvineného, nakoľko zákon umožňuje v prípade uznania viny uloženie trestu prepadnutia veci. Richardovi hrozí  pobyt za mrežami dlhý štyri až desať rokov.

Všetko sa začalo tak, že policajti namerali na diaľnici v smere na Bratislavu Richardovi pri Čataji rýchlosť 175 km/h. Dali mu znamenie, aby išiel za nimi, no keď už boli pri zvodidlách, Richard dupol na plyn a vyrazil vpred smerom na Bratislavu, do ktorej sa i dostal. 

Zdroj: FB Ružinov náš každodenný

"Vodič svojou  bezohľadnou jazdou ohrozoval nielen život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky ale aj zasahujúcich policajtov. Opätovne blokoval z oboch strán jazdu služobného cestného vozidla, pričom sa snažil aj viackrát do neho naraziť. Policajti po celý čas prenasledovania vozidla s EVČ SA, ktoré evidentne ani nepatrilo na predmetné motorové vozidlo, vyzývali vodiča k jeho zastaveniu. Vodič aj napriek tomu pokračoval v jazde a prešiel s vozidlom vo vysokej rýchlosti cez viacero bratislavských ulíc, pokračoval vo svojej jazde aj cez mestský park, nerešpektoval svetelné ani iné dopravné značenia, pričom následne svoju bezohľadnú jazdu ukončil až na Ľanovej ulici v Bratislave. Tu vodič nezvládol vedenie vozidla v dôsledku prudkej zmeny jazdy a narazil do zaparkovaného vozidla zn. Peugeot 301 (EVČ BA). Policajti okamžite muža obmedzili na osobnej slobode," opísala Martiniaková.

(ms)

Páčil sa vám článok?