FOTO: Opitá vodička rozmlátila nielen svoje auto, ale aj zaparkované vozidlo

7.2.2020

Zdroj: KR PZ SR

Páčil sa vám článok?

Aj napriek opakovaným výzvam, upozorneniam o neustálych kontrolách vodičov, zaznamenala polícia tento týždeň ďalšie dva prípady, kedy vodiči neváhali viesť motorové vozidlo napriek predchádzajúcemu požitiu alkoholu a v jednom prípade vodička s vozidlom havarovala a poškodila aj auto zaparkované pri ceste...

"V prvom prípade boli policajti vyslaní na dopravnú nehodu na Kopčiansku ulicu v Petržalke. Po príchode na miesto zistili, že vodička na vozidle zn. Kia Soul sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla, narazila do zaparkovaného vozidla zn. Ford Mondeo a následne pokračovala v jazde po chodníku, kde nakoniec zastavila. Vykonanou dychovou skúškou jej bola nameraná hodnota 0,95mg/l (1,96‰) alkoholu v dychu. V prípade preukázania viny jej hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody až na dva roky," informovala polícia z Bratislavského kraja na svojom Facebooku. 

Zdroj: KR PZ SR

"V druhom prípade hliadka OO PZ Bratislava - Rača zastavila v pondelok (03.02.2020) na Rybničnej ulici nákladné vozidlo zn. Mercedes Benz Actros. Vodiča podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok preukázal požitie alkoholu. Nameraná mu bola hodnota 1,06mg/l (2,21‰)  alkoholu v dychu. Keďže išlo o vodiča z povolania, za takéto konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ SR Mgr. Veronika Slamková.

​"V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí! Na Slovensku platí tzv. „ nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov. Preto opäť apeluje na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?