VIDEO: Polícia zabránila znečisteným vozidlám zo stavby D4 a R7 vstup na vozovku

15.1.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Polícia aktuálne neumožnila znečisteným vozidlám zo stavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 (bratislavského nultého obchvatu) vstup na vozovku. Odvoláva sa pritom na stavebný zákon, podľa ktorého musí mať stavenisko zriadený vjazd a výjazd z miestnej komunikácie či z účelovej komunikácie, a ten sa musí čistiť.

"Už koncom minulého roka bola spoločnosť zabezpečujúca výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 vyzvaná na okamžité vyčistenie všetkých komunikácií, dopravného značenia, dopravného zariadenia a všetkých vjazdov a výjazdov z jednotlivých stavenísk súvisiacich," informuje na sociálnej sieti polícia.

V prípade neplnenia si povinností stavebníkov a následného znečistenia komunikácií Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vyzve príslušné úrady na vyvodenie zodpovednosti voči stavebníkovi.

"Situácia už bola medzičasom vyriešená a strojom bolo umožnené vrátiť sa späť na cestu. Nákladné autá boli očistené a rovnako bola mechanicky očistená vozovka bez použitia vody, vzhľadom na aktuálne počasie. Budú taktiež realizované dodatočné opatrenia - inštalované betónové panely pred vstupom na vozovku," uviedol v reakcii hlavný zhotoviteľ stavby, spoločnosť D4R7 Construction.
      Bratislavský nultý obchvat buduje združenie firiem na čele so španielskou spoločnosťou Cintra

Bratislavský nultý obchvat buduje združenie firiem na čele so španielskou spoločnosťou Cintra. Koncesionár projektu bratislavského obchvatu je spoločnosť Zero Bypass Limited a hlavný zhotoviteľ stavby je spoločnosť D4R7 Construction. Cesta sa stavia ako projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt). Koncesionár ju má postaviť a bude ju 30 rokov prevádzkovať, za čo mu bude štát platiť počas 30 rokov splátky. Projekt zahŕňa stavbu 27 kilometrov dlhého diaľničného úseku D4 medzi Jarovcami a Račou a približne 32-kilometrového úseku rýchlostnej cesty R7 medzi Prievozom a Holicami.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

(TASR)

Páčil sa vám článok?