Petržalský policajt našiel u bezdomovcov hladné uzimené bábätko a okamžite konal

3.1.2020

Zdroj: FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Život prináša nečakané situácie. Do jednej sa dostal aj policajt v bratislavskej Petržalke Kristián Molnár. Keď aj s kolegami kontroloval bezdomovcov, objavil medzi nimi i 16-dňové bábätko. Jeho rodičia však pri ňom neboli.

O tomto prípade napísala policajtom suseda Kristiána Molnára, ktorá sa mu chcela takto verejne poďakovať. K udalosti došlo ešte v marci minulého roka, no odvtedy sa život malého chlapčeka, ktorého medzi bezdomovcami našli, radikálne zmenil. 

"Jeho rodičia nikde neboli, v tom brlohu sa s ním nachádzali len cudzí ľudia, ktorí oň nejavili záujem, ležalo tam hladné, uzimené, v príšerných nehygienických podmienkach. Keď som to počula, až mi prešiel mráz po chrbte, lebo také malé dieťatko ešte nemá žiadnu imunitu, a nielenže by nemalo prísť do styku so žiadnymi cudzími ľuďmi, ale už vôbec by nemalo byť umiestnené v absolútne nevyhovujúcich podmienkach, v špine a bez tepla, kde mohlo dostať nejaký zápal alebo infekciu," vysvetlila pani - suseda policajta. Jej správu zverejnila polícia na sociálnej sieti.

"Náš sused si chvalabohu toto dieťa všimol a okamžite začal jednať, boli privolaní záchranári a aj sociálka (všetka česť patrí aj sociálnej pracovníčke, ktorá sa snažila o okamžitý príjem novorodenca do domova, hoci bola noc a tak bolo skoro nemožné sa dovolať). Keď prišla matka dieťaťa, ukázalo sa, že je silná schizofrenička a so slovami nech sa postará štát, dieťatko odovzdala. V súčasnosti už je chlapček adoptovaný a som šťastná, že dostal druhú šancu na dobrý život," dodala.

My len dodajme, že duchaprítomným policajtom bol už spomínaný Kristián Molnár, ktorý slúži na oddelení Petržalka - sever.

(ms)

Páčil sa vám článok?