V ktorej lokalite Bratislavy sa v poslednom čase rozmohlo najviac bytových krádeží?

27.12.2019

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

V poslednom období sa na útvaroch polície v Bratislave zaznamenal zvýšený nárast počtu prípadov majetkovej trestnej činnosti, ku ktorej dochádza najmä v jednej inak veľmi husto obývanej lokalite našej metropoly.

Aktuálne ide najmä o okolie Trnavského mýta v smere na Ružinov. "Za obdobie troch týždňov mesiaca december sme zaznamenali celkovo 7 prípadov trestného činu krádeže vlámaním do bytov. Tieto prípady boli spáchané bez viditeľného násilia spôsobeného poškodením bezpečnostnej vložky na bezpečnostných vchodových dverách do bytov. V súvislosti s týmito prípadmi vyzývame občanov k zvýšenej pozornosti a všímavosti. Občanov vyzývame, aby dôsledne kontrolovali zatvorenie vchodových dverí do obytných domov, či vchodové dvere správne doliehajú, alebo či nie sú poškodené," vyzýva polícia z Bratislavského kraja aj prostredníctvom sociálnej siete. 

"Počas dlhodobejšej neprítomnosti požiadajte príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku a občas skontrolovali neporušenosť bytu. Nepúšťať do vchodov neznáme osoby, resp. sa im prihovoriť, lebo je predpoklad, že páchatelia sú pravdepodobne cudzinci neovládajúci slovenský jazyk, v prípade zistenia takýchto osôb v dome treba volať ihneď políciu," zdôrazňujú policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?