Policajti mali cez Vianoce plno práce - tragickú nehodu, požiar, bitku aj muža, ktorý sa chcel zastreliť

27.12.2019

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Počas vianočných sviatkov zasahovali policajti v Bratislavskom kraji pri rôznych udalostiach. V Stupave odhovárali muža od samovraždy, mali výjazd k požiaru v chatovej oblasti pri Pezinku a na Štefana museli riešiť aj krčmovú bitku...

"Na Štedrý deň boli viaceré policajné hliadky ako aj policajný vyjednávač vyslané do Stupavy. Tam sa v pivnici zatvoril muž, ktorý chcel ukončiť svoj život strelnou zbraňou. Ešte pred príchodom policajného vyjednávača sa podarilo Pohotovostnej motorizovanej jednotke muža od tohto skutku odhovoriť. Muž policajtom nakoniec dvere otvoril a následne bol odovzdaný do starostlivosti rýchlej zdravotníckej službe," napísali policajti z Bratislavského kraja na sociálnu sieť o najvážnejšej akcii úvodného sviatočného dňa.

"Na 1.sviatok vianočný úradoval na bratislavských cestách alkohol. Na diaľnici D1 bol zastavený vodič vozidla zn. Mercedes, ktorý v úseku, kde je max. povolená rýchlosť 110 km/h, ju prekročil o 78 km/h. Dopravní policajti tohto vodiča zároveň podrobili dychovej skúške. Tá skončila s výsledkom 0,48 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje jedno promile. Krajsky dopravný inšpektorát sa týmto prípadom v súčasnosti zaoberá," informovali bratislavskí policajti ďalej a pokračovali smrteľným prípadom z katastra obce kúsok od Modry: "V rovnaký deň 25.12.2019 v popoludňajších hodinách došlo na ceste II/502 v blízkosti obce Doľany k tragickej dopravnej nehode. Vodič osobného motorového vozidla zn. Citroen počas prejazdu týmto úsekom čelne narazil do stromu mimo vozovky. Dopraváci vykonali v tomto mieste odklon dopravy. Po vykliesnení vodiča z vozidla aj napriek snahe privolaných záchranárov bol konštatovaný exitus. Okolnosťami tejto udalosti sa v súčasnosti zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Pezinku."

Ani Druhý sviatok vianočný nebol pre službukonajúcich policajtov pokojným. "Vo štvrtok 26.12.2019 krátko pred 01.30 hod boli policajti vyslaní k prevereniu oznámenia o požiari v chatovej oblasti v okrese Pezinok. Na mieste sa nachádzali tri osoby, ktoré boli privolanou RZP prevezené s ľahkými poraneniami do jednej z nemocníc. Zisťovateľ príčin požiarov na mieste po uhasení požiaru vylúčil ako jeho príčinu cudzie zavinenie," konštatovali policajti a pridali ešte jeden prípad. "Oslavy Štefana sa v priebehu včerajšieho dňa tiež nezaobišli bez výtržníctva. Poriadková polícia zasahovala v jednom z pohostinstiev v okrese Pezinok, kde došlo k výtržnosti medzi návštevníkmi. 53-ročný muž bol obmedzený na osobnej slobode po tom, čo fyzicky napadol iného návštevníka a spôsobil mu viaceré zranenia," dodali policajti z Bratislavského kraja.

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie