VIDEO: Policajti zastavili služobné auto s nelegálnymi majákmi a urobili s ním veľmi rýchly proces

18.12.2019

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Trochu prekvapení zostali bratislavskí policajti, keď sa k nim na diaľničnom obchvate prirútilo osobné motorové vozidlo s nápisom Špeciálna preprava, ktoré malo na streche zapnuté mohutné majáky modrej farby, aké používajú napríklad aj vozidlá s právom prednostnej jazdy. V tomto prípade však nešlo o automobil, ktorý by mohol takýmito výstražnými svetlami disponovať a tak museli zasiahnuť muži zákona.

"Na používanie zvukového a svetelného znamenia je potrebné povolenie, ktoré udeľuje Ministerstvo vnútra SR. Udeľuje sa len v prípade, ak je to potrebné na ochranu života, zdravia alebo majetku a zároveň sa určí aj rozsah a podmienky jeho používania. V tomto prípade však vodič nevykonával žiadnu činnosť, na ktorú mal povolenie,“ napísali policajti z Bratislavského kraja do videa, ktoré zverejnili na sociálnej sieti.

Pozrieť si ho môžete tu:

Na záberoch vidno, že v tomto prípade bola ďalšia jazda vozidlu s nepovolenou výbavou znemožnená odstránením tabuliek s evidenčnými číslami ako aj odobratím osvedčenia o evidencii vozidla zo strany policajtov. Auto malo totiž na bočných sklách ešte aj fólie, na čo takisto nemalo potrebné povolenie...

(ars) 

Páčil sa vám článok?