VIDEO: Od decembra už nemôžete v aute mobil ani len chytiť do rúk - inak vám hrozí mastná pokuta

13.12.2019

Zdroj: Kitty

Páčil sa vám článok?

Od 1. decembra nadobudla účinnosť novela cestného zákona, ktorá prináša pre motoristov viacero významných zmien, povinností či zákazov. Jedným z nich je absolútny zákaz používania mobilného telefónu počas jazdy. Po novom nemôžete mobil v aute ani len chytiť do ruky...

Polícia Slovenskej republiky nakrútila k zmenám v cestnom zákone sériu videí, v ktorých sa zameriava na hlavné zmeny v zákone. V tomto je krátko a jasne vysvetlený zákaz používania mobilných zariadení počas šoférovania:

"Som zvedavý, ako sa zákonodarca vysporiada s dotykovými obrazovkami v nových automobiloch. Veď to je to isté ako mobil. Človek musí chtiac-nechtiac spustiť zrak z cesty a ťukať do toho (teda sa nevenuje vedeniu vozidla), nakoľko sa už prostredníctvom dotykových displejov riadia takmer všetky funkcie automobilu. Ako som spomenul, som zvedavý, bude to zaujímavé..." napísal do diskusie na policajnom Facebooku pán Filip. Ale väčšina diskutujúcich sa zhodla v tom, že polícia pravdepodobne bude tolerovať, ak budete mať mobilný telefón umiestnený v držiaku a nebudete ho počas šoférovania držať v rukách. A teda sa za jazdy rozptyľovať telefonovaním, písaním SMS-iek, správ do messengeru, prípadne surfovaním po internete.

(ars)    

Páčil sa vám článok?