Polícia preveruje v prípade Violy kresťanské spoločenstvo i mužov, ktorým mala tesne pred smrťou poslať záhadné SMS-ky!

28.11.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Vyšetrovanie záhadného úmrtia 34-ročnej učiteľky angličtiny a fotografky Violy Macákovej priviedlo policajtov aj ku kresťanskému spoločenstvu, ktorého bola členkou. Podľa medializovaných informácií však z neho chcela odísť, čo sa jej nielenže nepodarilo, ale navyše v noci z 10. na 11. novembra utrpela za neznámych okolností vážne zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahla. Pred vyšetrovateľmi už vypovedali aj jej bývalí priatelia, ktorým krátko smrťou poslala zvláštne SMS-ky...

"Vzhľadom na niektoré mediálne konšpirácie ohľadom vraždy našej drahej Violky Macákovej by sme sa radi vyjadrili ku 2 veciam: 1. Violka Macáková bola súčasťou nášho kresťanského spoločenstva Apoštolskej cirkvi - Otcov dom v Bratislave. Nesmierne nám chýba a s jej stratou aj spôsobom, akým zahynula sa tieto dni ako jej priatelia vysporadúvame veľmi ťažko. 2. Vzhľadom na žiadosť policajných vyšetrovateľov, s ktorými ako kresťanské spoločenstvo spolupracujeme ako aj prebiehajúce vyšetrovanie sme boli požiadaní neposkytovať ohľadom Violky žiadne ďaľšie informácie. Modlíme sa za múdrosť pre vyšetrovateľov, skoré nájdenie a potrestanie páchatela/páchateľov, a aby z úcty k Violke vyšla pravda najavo! Ďakujeme za pochopenie. Za vedenie zboru Apoštolskej cirkvi Otcov dom Pastor zboru Vlado Žák," tento status sa objavil na sociálnej sieti začiatkom týždňa a na druhý deň k nemu pribudlo aj toto vyjadrenie: "Drahí priatelia a blízki Otcovho domu! Prosím nemajte o nás žiaden strach! To najhoršie už máme za sebou. Nič totiž nemôže byť horšie než krutá vražda a strata našej Violky. Všetky tieto bulvárne konšpirácie, dohady a krivdy, či už voči mojej osobe, či menu Otcovho domu a Apoštolskej cirkvi považujem za prehliadnuteľnú malichernosť v porovnaní s bolesťou zo straty blízkej osoby. Nenechajme si prosím ukradnúť tieto dni už aj tak veľkého smútku zbytočnými dohadmi, či hádkami na sociálnych sietiach. Naše svedomie predsa nie je v názoroch ľudí, ani médií. Naše svedomie je v Bohu - našom Nebeskom Otcovi, ktorý skúma každé srdce aj činy človeka a v daný čas každému spravodlivo odplatí... s úctou Vlado."

V uplynulých dňoch však na verejnosť prenikli aj informácie o tom, že Viola krátko pred svojou smrťou kontaktovala svojich bývalých priateľov, ktorých prostredníctvom SMS-iek požiadala o odpustenie a prosila ich, aby jej prepáčili, že musí odísť. Išlo minimálne o štyroch mužov, ktorí tieto správy dostali približne jeden až dva dni pred tým ako ju našiel žeriavnik na kope železnej rudy v nákladnom prístave. Všetci štyria už boli aj vypovedať pred policajnými vyšetrovateľmi. Jeden z nich by mal pochádzať z východného Slovenska a s Violou chodil pred niekoľkými rokmi. Z SMS-ky mal pocit, že je to volanie o pomoc, ale bohužiaľ už na ňu nijako reagovať nestihol. Doteraz si nevie vysvetliť, či tak urobila z vlastnej vôle alebo k tomu bola niekým donútená. Akurát mu došlo ľúto, že jej nedokázal pomôcť.

Na sociálnych sieťach sa o smrti Violy stále intenzívne diskutuje a objavujú sa rôzne verzie o tom, čo sa mohlo v osudný deň, respektíve v noci z 10. na 11. november 2019, stať. Dokonca sa objavil predpoklad, že sa mohla stať obeťou rituálneho mučenia, pri ktorom jej boli spôsobené ťažké zranenia a následne im podľahla počas prevozu sanitkou do nemocnice. Polícia o tejto tragédii nielenže niekoľko dní verejnosť neinformovala, ale dokonca na druhý deň po jej úmrtí vyhlásila celoštátne pátranie po nezvestnej Viole Macákovej. Predpokladalo sa, že policajti tak urobili z taktických dôvodov, aby získali časový náskok voči páchateľovi či páchateľom, ale zatiaľ žiadneho podozrivého nezadržali. Na nedávnej tlačovej besede odmietli odpovedať na akékoľvek otázky v súvislosti s prípadom Violy, akurát zdôraznili, že s ním nesúvisí nález tela 28-ročnej ženy na Trnávke. Aj keď sa k príčinám jej smrti polícia takisto nevyjadrila, tak verejnosť akurát ubezpečila, že v Bratislave nám nevyčíňa sériový vrah. Ale ten, kto zabil, respektíve umučil učiteľku Violu však behá stále po slobode. Obrátili sme sa na tlačových hovorcov Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave s otázkou či nám môžu potvrdiť, že preverujú informácie o Violiných rozlúčkových SMS-kách, jej snahe odísť z náboženskej skupiny ako aj verziu o rituálnej vražde a Veronika Slamková nám odpísala: "Vo vyšetrovaní tohto prípadu naďalej pokračujeme, v danej veci sú vykonávané všetky nevyhnutné procesné úkony za účelom jej náležitého objasnenia. Vzhľadom na štádium trestného konania však v súčasnosti nie je možné konkretizovať jednotlivé úkony vo vyšetrovaní ani poskytnúť bližšie informácie."

(ars) 

Páčil sa vám článok?