V Česku pripisujú vinu za brutálnu smrť Violy migrantom - ako na to zareagovala slovenská polícia?

25.11.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Už takmer dva týždne uplynuli od úmrtia 34-ročnej učiteľky a fotografky Violy Macákovej, ktorú našli v pondelok 11. novembra v priestoroch nákladného prístavu ešte živú. Mala však početné zranenia a bola podchladená, takže pri prevoze do nemocnice zomrela. Odvtedy policajti jej prípad vyšetrujú a preverujú rôzne verzie a motívy, vrátane náboženskej stopy. V susednom Česku sa šíri HOAX o tom, že mladú ženu znásilnili a zmasakrovali imigranti.

"Úprimnú sústrasť rodine a priateľom za  pani učiteľku z Bratislavy a ešte jednu ženu. Tutlajú mená, ktoré boli brutálne zavraždené a možno sirotkovia podobní tým od Šojdrové a Al Hamčka. Brutalita bola taká strašná, že ju ani nemohli identifikovať. Najskôr jej polámali ruky a nohy, aby sa nemohla brániť, potom ju znásilnili, rozpárali genitálie aj orálnu časť, rozmlátili jej vraj hlavu na kašu, takže ju nemohli poriadne identifikovať. Riskujem blokáciu, ale práve tento prípad mnou tak otriasol, že je nutné ukázať slniečkárom a hlúpym občanom, že je rozhodne dôvod na uzatvorenie hraníc, neprijímanie migrantov a už vôbec nie sirôt. ktorá je len podvodom pre úplatky a zlučovanie mnohopočetných rodín nezmyselného presídlovania," napísala v sobotu na svoj osobný profil pani Andréa Komárková. Jej status zdieľalo 375 užívateľov Facebooku, takže sa dá predpokladať, že sa takto dostal k tisíckam ľudí.

Zdroj: FB A.K.

Jeho autorkou je staršia pani, ktorá by mala žiť v Brne a netají sa tým, že je invalidná dôchodkyňa. Jej nástenka je plná odkazov na rôzne články a blogy, ktoré sú negatívne zamerané proti migrantom ako aj rôznych nepravdivých tvrdení o tom, čo všetko by sa malo stať alebo zmeniť v Česku od 1.1.2020.  

Polícia Slovenskej republiky dnes na svojom oficiálnom Facebooku zverejnila upozornenie, v ktorom občanov varuje pred týmto facebookovým účtom s tým, že manipuluje a šíri nenávisť. Podrobnejšie sa ním zaoberali aj v skupine Hoaxy a podvody - Polícia SR v statuse s názvom:  Pozor na tento nebezpečný účet na Facebooku: Je plný nenávisti a spája smrť Violy s migrantami: "Asi najobludnejšie prepojenie smrti Violy a dezinformácií predviedlo české konto na Facebooku pod názvom "Andréa Komárková". Vo svojom príspevku uvádza nepravdivé informácie rozsahu zranení mŕtvej ženy a už len takouto samotnou publikáciou neskutočne ubližuje pozostalej rodine. Pomyselným vrcholom je prepojenie tejto strašnej udalosti s migráciou a nutnosťou uzatvorenia hraníc. Po vzhliadnutí ďalších príspevkov tohto konta je možné konštatovať, že ide o nebezpečný, propagandistický a dezinformačný účet plný nenávisti. Denne je schopný vyprodukovať niekoľko desiatok statusov pre takmer 3 000 priateľov a ďalšie stovky sledovateľov. Z hľadiska tohto počtu je nebezpečným manipulačným nástrojom. Tieto informácie budú poskytnuté českým orgánom, ako aj spoločnosti Facebooku so žiadosťou jeho trvalej blokácie." 

​Zdá sa však, že pani Komárková si z toho ťažkú hlavu nerobí, keďže dnes napísala ďalší status: "Tak budem prvá vozíčkárka s Medzinárodným zatykačom od Slovákov, čo ma teší, ale zabúdajú, že na mňa to ich BU BU BU anonymov, trollov, práskačov či cenzorov, neplatí. Ha ha ha. Samotná slovenská polícia musela zverejniť informácie, síce nie úplné, lebo to chceli ututlať. Koľko je asi už prípadov nevyšetrených vrážd žien v ČR a na SR? Neskúšajte to na mňa, nie som blbá puberťáčka a aj keď sa niekedy môžem mýliť, tak skoro vždy mám pravdu a zdroje vám nikdy vy eŠteBácké a neomarxistické, fašistické svine nikdy nepoviem. Možno som invalidná, ale nie blbá."

(ars) 

Páčil sa vám článok?