Rušná noc: Policajti z Obchodnej v noci zasahovali pri viacerých bitkách

14.9.2019
Policajti na Obchodnej

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti zabezpečujúci poriadok na Obchodnej ulici zasahovali v noci z piatka (13. 9.) na sobotu pri viacerých bitkách. Informoval nás o tom hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva. Opatrenia, ktoré prijal magistrát mesta pre zvýšenie bezpečnosti na Obchodnej ulici, tak prinášajú výsledky.

Nové kamery, ktoré pokrývajú signálom prakticky 100 % problémovej lokality, nová stanica mestskej polície a aj zásahová jednotka mestskej polície, ktorá v nej má svoje sídlo, prispeli k vyriešeniu dvoch incidentov a k stotožneniu páchateľov počas piatkovej noci.

Krátko po jednej hodine ráno boli policajti vyslaní na križovatku Obchodnej a Poštovej ulice. Kamera tam zaznamenala bitku dvoch ľudí, pri ktorej jeden zúčastnený upadol do bezvedomia. Privolaná zdravotná pomoc odviezla mladíka do nemocnice. "Hliadkou bol zároveň na osobnej slobode obmedzený 18-ročný Čech, ktorý bol následne predvedený na oddelenie policajného zboru," priblížil Pleva.

 Ani nie o dve hodiny neskôr sa opäť na Obchodnej ulici strhla bitka desiatich ľudí na zastávke MHD. Na miesto okamžite vyrazila zásahová jednotka zo stanice MsP na Obchodnej."V tomto prípade pomáhali aj kolegovia z kynologickej hliadky, ktorí práve počas víkendov vypomáhajú na Obchodnej, " informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla. Táto bitka si vyžiadala štyri zranené osoby. Tri boli ošetrené priamo na mieste. Avšak stav štvrtej si vyžiadal prevoz do nemocnice. Aj v tomto prípade skončili bitkári v rukách príslušníkov štátnej polície. Incident je vďaka novým kamerám v lokalite rovnako zaznamenaný a môže tak poslúžiť štátnej polícii pri ďalšom objasňovaní.

FOTO a VIDEO Nová stanica mestskej polície na Obchodnej oddnes slúži verejnosti

Hlavné mesto dnes otvorilo novú stanicu mestskej polície na Obchodnej ulici. Slúžiť bude ako klientske centrum, sídlo novej zásahovej jednotky mestskej polície, víkendové operačné stredisko a zároveň aj ako priestor, v ktorom sa budú stretávať tí, ktorí sa na riešení problému Obchodnej ulice podieľajú. Obchodná ulica v je v posledných rokoch spájaná s negatívnymi často tragickými udalosťami.

(TASR)

Páčil sa vám článok?