Už ich majú. Policajti obvinili mužov, ktorí vyhodili sudy s odpadom na Železnej studničke a v Lamači

20.8.2019
0
Sudy s odpadom

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Chvalabohu ich dolapili. Bezohľadní barbari, ktorí ešte v apríli vyhodili sudy s toxickým odpadom na Železnej studničke, už sú v rukách polície.

"Policajti objasnili prípad sudov s nebezpečnými látkami, ktoré boli nájdené v Mestskej časti Bratislava - Lamač a na dvoch miestach v Mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. Na základe rozsiahlej operatívno-pátracej činnosti, dôslednej dokumentácie, znaleckých skúmaní a vykonaných procesných úkonov, zabezpečil poverený príslušník PZ potrebnú dôkaznú situáciu na vznesenie obvinenia konkrétnym osobám. 42-ročný muž zo Senice a 44-ročný Bratislavčan čelia obvineniu z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi spáchaný formou spolupáchateľstva, za ktorý im v prípade preukázania viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky," informovala polícia na sociálnej sieti.

Obaja muži mali podľa zistení polície ešte 10. apríla v ranných hodinách na motorovom vozidle vyviezť z areálu skladu na Gessayovej ulici v Petržalke spolu 21 sudov s odpadom. Tie  následne vyhodili do trávy v Lamači a na Železnej studničke.

"Policajti miesta nálezov sudov zadokumentovali a zaistili vzorky látok nachádzajúcich sa v jednotlivých sudoch, ktoré boli následne zaslané na odborné posudky a kontrolnú chemickú analýzu. Výsledky posudkov a analýz preukázali, že zaistené vzorky obsahujú látky, ktoré podľa vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR patria medzi nebezpečný odpad. Škoda súvisiaca s odvozom, likvidáciou sudov a následnou sanáciou a rekultiváciou územia bola vyčíslená na viac ako 13.000 eur," informovali ešte policajti.

Zdroj: Polícia

(ms)

Páčil sa vám článok?