Volá vám niekto z tohto čísla? Nezdvíhajte, nevolajte späť!

7.8.2019
0
Telefón

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Podvodníci, ktorí sa nás snažia okradnúť o peniaze, opäť vo veľkom útočia. Preto hovory z neznámych zahraničných čísel ani nezdvíhajte a už vôbec nevolajte späť.

Viacerí Bratislavčania sa nám posťažovali, že ich opakovane prezváňajú neznáme zahraničné čísla z Alžírska či Azerbajdžanu. Na tieto čísla nereagujte, ich jediným cieľom je, aby ste zavolali späť a následne zaplatili za hovor. Ide o podvod, ktorý sa pravidelne opakuje.

Tieto čísla nedvíhajte:

Zdroj: bn

​Okrem spomínanej trojice čísel sa objavilo i toto číslo, ale pokojne to môžu byť ďalšie aj z iných krajín:

Zdroj: bn

Útok podvodných čísel nám potvrdila aj hovorkyňa mobilného operátora Alexandra Piskunová. "Včera v priebehu neskoršieho popoludnia sme zaevidovali zvýšený počet volaní z niektorých zahraničných čísel,  ktoré iba prezváňajú náhodne vygenerované čísla.  Orange podozrivé čísla priebežne blokuje, aby zákazníkov neobťažovali.  Taktiež si aj zákazník sám môže takéto číslo zablokovať vo svojom telefóne," vysvetlila. 

​Ďalšie podozrivé číslo:

Zdroj: bn

" Zákazníkom odporúčame, ak si nájdu zmeškaný hovor z podozrivého alebo neznámeho čísla zo zahraničia, aby tieto čísla ignorovali a v žiadnom prípade nevolali na ne späť. Pokiaľ sa však stane, že zákazník dané číslo zdvihne, môže byť bez obáv,  za prichádzajúci  hovor neplatí. Pokiaľ zavolá na číslo naspäť, hovor mu bude spoplatnený ako štandardný medzinárodný hovor, kde sú ceny za minútu pod jedno euro," dodala Piskunová. 

(ms)

Páčil sa vám článok?