VIDEO: Nepoučiteľní chodci - radšej budú riskovať svoje životy než chodiť po priechodoch na zelenú...

7.8.2019
Na patrónke niektorí chodci riskujú a prebiehajú na zastávky aj cez cestu - Patronka1
Páčil sa vám článok?

Minulý týždeň na Gagarinovej ulici vyhasol život chodca. Podľa doterajších zistení z miesta dopravnej nehody mal chodec na úrovni zastávky MHD stáť na ceste mimo vyznačeného priechodu pre chodcov, kde ho zrazilo auto. Chodec utrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol. Policajti sa vybrali s kamerou do ulíc a podarilo sa im nakrútiť v akcii viacerých potenciálnych "samovrahov".

"Aj v súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou, polícia v Bratislavskom kraji opätovne vyzýva chodcov, aby pri priechode cez cestu dbali o svoju bezpečnosť!  Pri prechádzaní cez cestu musia chodci použiť priechod, nadchod alebo podchod. Vstúpiť na vozovku môžu len vtedy, ak skontrolujú situáciu na ceste (pozrú naľavo, potom vpravo a zasa naľavo a až potom, keď sa nepribližuje auto, môžu cez cestu prejsť. Chodci nesmú vstupovať náhle na cestu bez toho, aby sa presvedčili, čo neprichádza auto, musia dodržiavať svetelnú signalizáciu pre chodcov, zásadne používať priechod pre chodcov, a cez cestu prechádzať vždy najkratším smerom, čiže kolmo. Zároveň upozorňujeme aj na nebezpečenstvo, ktoré hrozí chodcom rozptyľujúcim sa mobilom! Písanie správ či počúvanie hudby odvádza pozornosť chodca od diania na chodníku alebo prechádzaní cez cestu. Chvíľka nepozornosti môže mať nezvratné následky na živote a zdraví," varuje slovenská polícia, ktorá dnes zverejnila nasledujúce video:

"Aj v priebehu minulého týždňa sa dopravní policajti zamerali na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky chodcami a cyklistami a to formou osobitnej kontroly. Za 4 hodiny kontroly  bolo zistených 28 priestupkov, ktorých sa dopustili nedisciplinovaní chodci. Pätnástim chodcom bola uložená bloková pokuta a trinásť chodcov bolo vyriešených napomenutím. V kontrolách zameraných na najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky, ktorí často hazardujú so svojimi životmi, budeme naďalej pokračovať," povedala Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave. Naposledy boli policajti videní na Molecovej ulici, kde tiež dosť často chodci nerešpektujú priechody či svetelnú signalizáciu a prebehujú cez cestu, aby sa dostali na zastávku električiek či z nej. A to, že prevencia je na mieste dokazuje aj fakt, že aj dnes ráno došlo ku zrážke chodca na neďalekej Botanickej ulici. V tomto prípade však malo ísť o pracovníka údržby, ktorý čistil koľajnice, ale zachytila ho električka...   

​(ars) 

Páčil sa vám článok?