DESIVÉ FOTO: Smrteľná nehoda na Gagarinovej ulici - chodec prebehoval cez cestu a zrazilo ho auto!

31.7.2019

Zdroj: FB Denník záchranára

Páčil sa vám článok?

V utorok 30. júla vo večerných hodinách sa na Gagarinovej ulici stala nehoda, pri ktorej chodca, ktorý prechádzal cez cestu mimo priechod, zrazilo osobné auto. Mužovi sa, žiaľ, aj napriek rýchlemu zásahu posádok RZP a RLP, ktoré boli na mieste krátko po nešťastí, už nedalo pomôcť a ťažkým zraneniam na mieste podľahol....

"Žiaden trolejbus ani autobus neprechádza cez Ružinov smerom do Vrakune, lebo auto zrazilo človeka a ten bol na mieste mŕtvy, takže to tam teraz vyšetrujú a robia fotky," táto informácia sa včera večer objavila krátko po desiatej večer na facebookovej stránke venovanej bratislavskej MHD, na ktorej následne od členov skupiny pribudli aj ďalšie komentáre. "Videla som, že ho vyzulo z topánok, takže to musel byť veľmi silný náraz. Podľa všetkého ho zachytili až dve autá, takže nemal šancu." 

Zdroj: FB Denník záchranára

Podľa prítomných boli na mieste nešťastia až tri vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci, teda hovorovo sanitky a ich posádky zrazeného muža oživovali, ale ich snaha bola márna...Svedkovia uviedli, že išlo o chodca, ktorý chcel prebehnúť cez cestu na druhú stranu na trolejbus, ale nevšimol si auto, ktoré ho zachytilo. 

Zdroj: FB Denník záchranára

"Nič v zlom. Je mi ľúto každého ľudského života, ale toto hazardovanie je tu u nás na Hraničnej denno denne a čudujem sa, že je to prvý smrťák. Keď si oni nevážia vlastný život tak, kto potom?" napísal do diskusie k tragickej udalosti pán Dalibor.

Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková dnes ráno uviedla, že po totožnosti zrazeného muža polícia pátra a potvrdila, že alkohol v dychu vodiča jej kolegovia nezistili. Podľa doterajších zistení polície došlo k nehode v utorok (30. 7.) večer okolo 21.00 h. Vodič osobného auta značky Škoda Octavia prechádzal v ľavom jazdnom pruhu smerom do centra mesta, chodca mal zraziť pri zastávke MHD OC Retro. Podľa slov polície stál muž na ceste mimo vyznačeného priechodu pre chodcov. Zraneniam na mieste podľahol.

"Požitie alkoholu bolo u vodiča dychovou skúškou vylúčené. Prítomnosť alkoholu v tele chodca bude známa až na základe výsledkov nariadenej pitvy," doplnila Mihalíková s tým, že polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dodala, že okolnosti nehody aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania z odboru dopravy.

Polícia v Bratislavskom kraji v tejto súvislosti opätovne vyzýva chodcov, aby pri prechode cez cestu dbali na svoju bezpečnosť. "Pred samotným prechádzaním cez cestu je potrebné dodržiavať od cesty a od prechádzajúcich vozidiel dostatočný odstup, aby sa tak chodci vyhli možnému zachyteniu a stretu s vozidlom," zdôraznila Mihalíková. Pri prechádzaní cez cestu by mali uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. Polícia pripomína, že pred každým vstupom na cestu je nevyhnutné skontrolovať situáciu na nej, až potom bezpečne prejsť.

 (ars)

Páčil sa vám článok?