VIDEO: Tak toto je poriadny trapas. Cyklistovi frajerinka nevyšla

21.7.2019
0
Cyklista

Zdroj: Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Pravdepodobne ste si aj vy všimli, že niektorí cyklisti si z dopravných predpisov ťažkú hlavu nerobia. Pre jedného z nich však frajerinka skončila trpasom.

Video "šikovného" cyklistu zverejnili na sociálnej sieti policajti. Ten jednak nedodržiaval dopravné predpisy, keďže cyklisti sú povinní na priechode pre chodcov, ak prechádzajú cez cestu, bicykel tlačiť. To však v tomto prípade nie je to najdôležitejšie. Mladý muž sa z jazdy na zdieľanom bicykli tak tešil, že sa zrejme rozhodol pokúsiť aj o nejaký  kúsok. Nedopadlo to však podľa jeho predstáv a pred zrakmi vodičov, ktorí stáli na červenej, sa ocitol na zemi.

"Aj na základe tohto videa, ktoré ste nám zaslali by sme radi pripomenuli nemotorovým účastníkom cestnej premávky ustanovenie zákona o cestnej premávke, ktoré je v praxi často nerešpektované.  Využívanie priechodu pre chodcov, rovnako ako chodníkov, je povolené výhradne chodcom, pričom ostatní účastníci cestnej premávky majú jeho využívanie zakázané. Cyklista ich teda môže využívať jedine vtedy, ak bicykel tlačí vedľa seba a ide pešo. Osoby mladšie ako 10 rokov po chodníku smú jazdiť," pripomínajú k videu policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?