Dráma v Petržalke: Padlo niekoľko výstrelov, muž útočiaci na policajtov autom i nožom skončil v nemocnici

4.7.2019
0
Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ V bratislavskej Petržalke, konkrétne na Znievskej ulici, sa vo štvrtok pred deviatou večer strieľalo. Bola to naozaj dráma.

Vo štvrtok okolo okolo ôsmej večer prišli kriminalisti na Znievsku ulicu. Mal sa tu totiž nachádzať motocykel, ktorý ukradli v utorok na Klatovskej ulici a takisto muž, podozrivý z tejto krádeže.  Po príchode na miesto policajti zistili, že  za obytným domom sa skutočne nachádza ukradnutá motorka.

"Počas zaisťovania motocykla si policajti všimli, ako po parkovisku prichádza motorové vozidlo zn. Dacia s označením taxi služby. Jeden z policajtov na základe osobnej a miestnej znalosti spozoroval na mieste spolujazdca muža podozrivého zo spáchania vyššie uvedenej krádeže motocykla. Preto policajti dobehli k otáčajúcemu sa vozidlu a po preukázaní príslušnosti k PZ ústnym vyhlásením ako aj odznakom služby kriminálnej polície vyzvali vodiča na zastavenie, na čo vodič taxi služby vybehol z vozidla. V tej chvíli si podozrivý muž presadol z miesta spolujazdca na miesto vodiča a s vozidlom sa pohol vpred, pričom narazil do jedného z policajtov, ktorý stál pred ním," opísala nám situáciu bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Prestrelená pneumatika na taxíku:

Zdroj: Polícia

​Policajti sa snažili muža vytiahnuť z auta, pričom to sa stále pohybovalo vpred a chlap sa bránil zubami-nechtami.. "Z uvedeného dôvodu jeden zo zasahujúcich policajtov použil služobnú zbraň a trikrát vystrelil do oblasti pravej prednej pneumatiky, na čo vozidlo zastalo. Pri použití služobnej zbrane upustil od výzvy a varovného výstrelu, nakoľko vec nezniesla odklad a bol ohrozený život a zdravie zakročujúcich policajtov. Následne bol muž za použitia donucovacích prostriedkov v zmysle zákona o Policajnom zbore, a to hmatov, chvatov, úderov a kopov sebaobrany zadržaný. Muž aj počas úkonu zadržania kládol aktívny odpor, pričom policajtov ohrozoval nožom. Po odzbrojení a spacifikovaní bol muž obmedzený na osobnej slobode a boli mu nasadené putá. V súvislosti s použitím donucovacích prostriedkov boli mužovi spôsobené poranenia, ktoré si vyžiadali jeho ošetrenie v nemocnici. K zraneniu iných osôb nedošlo," dodala Slamková.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. Podozrivého 29-ročného Bratislavčana umiestnili v cele policajného zaistenia. 

(ms)

Páčil sa vám článok?